”Ja Mahalusa” spelas på bosniska och textas till svenska. Foto: Velija Hasanbegovic

”Ja Mahalusa” spelas på bosniska och textas till svenska. Foto: Velija Hasanbegovic

Teater med musik och humor

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Karlskrona Riksteaterförening inleder teaterhösten den 6 september med barnföreställningen ”Gomidda Grisen”. Nästa programpunkt är ”Joe Hill” som ges i Sibbamåla den 18 september.
Det är Ronneby Folkteater som har satt upp ”Joe Hill”, om den svenske emigranten som i USA blev känd för sina arbetar- och protestsånger. Den ges även i Rödeby den 22 oktober. Den 23 september kommer Nycirkuskompaniet Casus från Australien med föreställningen ”Knee Deep”, som beskrivs som en blandning av koreografi, trapets och luftakrobatik.
Pinamackornas ”Föreställningar om samtiden”, där de tolkar blekingebornas verklighet ur olika perspektiv kan man se den 26 september. Humor och samhällsengagemang blir det när Stefan Sauk kommer till Karlskrona den 7 oktober. Den 23 samma månad sjunger Josette Bushell-Mingo jazz tillsammans med duon Unit.
Den 26 oktober ges ”Ja Mahalusa” med kompaniet FILTER från Sarajevo, som har gjort sig känt för sin satiriska humor. Tomas K Teater visar ”När Findus var liten och försvann” på stadsbiblioteket den 31 oktober.
En ”rysarkomedi” blir det på Konserthusteatern den 10 november, då Nöjeshunden ger ”Dödsfällan”. Sist ut den 19 november är Regionteatern Blekinge Kronoberg med ”Helt enkelt”, där Tage Danielssons texter lyfts in i ett nutida sammanhang.

Publicerad 01 September 2014 15:30