Boxaren Povel Andersson får lite regi av Niklas Holtne under inspelningen av en av Verateaterns tevesketcher. Foto: Oskar Sandström

Boxaren Povel Andersson får lite regi av Niklas Holtne under inspelningen av en av Verateaterns tevesketcher. Foto: Oskar Sandström

Verateatern spelar in nya tevesketcher

Förbereder sig för en knockout-höst

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN – Du kan vara lite mer puckad här, tror jag. Så kan det låta när Niklas Holtne ger regi till Povel Andersson under Verateaterns inspelning av sketcher till höstens föreställning.

Under fyra dagar i förra veckan spelades 14 nya tevesketcher in till Verateaterns nästa föreställning. Peter Elmers är inlånad som fotograf, annars står Verateaterns Niklas Holtne, Povel Andersson, Stefan Johansson, Karl Ingvarsson och Victor Berg för hela produktionen.

Ska visas i höst

– Sketcherna ska visas i början på höstens krogshow, för att stilla publikens oro över vad de missar på teve genom att gå på teater i stället. Vi brinner för scenproduktion, men har inte gjort så mycket för webben förut. Det kan vi bli bättre på. På sikt kanske prata med SVT Play, de har en stor humoravdelning, säger Niklas Holtne.
Gruppen har filmat runt om i Carlshamn med omnejd, från småbåtshamnen i Vägga till Karlshamn Fight Center i Mörrum. Inspelningen är tidsödande. En sketch på tio sekunder kan ta två och en halv timme att spela in, med resor och att rigga upp. När Commersen besöker inspelningsplatsen Karlshamn Fight Center så är det en sketch med en boxare och hans tränare som ska filmas. Boxarens bringa prepareras med en vattendusch. Tränarens gällivarehäng justeras till rätt humornivå. Tystnad. Tagning. Resultatet kommer på premiären den 25 oktober.

Publicerad 01 July 2014 09:01