Philip Leander är ansvarig för Skatecamp, ett veckolångt skateläger för ungdomar, och för skatetävlingen Östersjö Open.

Philip Leander är ansvarig för Skatecamp, ett veckolångt skateläger för ungdomar, och för skatetävlingen Östersjö Open.

Stor Skatecamp under Östersjö

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN Fritidsledaren Philip Leander har mycket att göra i sommar. Semester har han tid med först i slutet av sommaren. För just nu håller han i trådarna för Sommarkul, fritidsgårdarnas sommaraktiviteter. Och under Östersjöveckan jobbar han med Ridestore Skate Camp och Östersjö Open.

Ridestore Skate Camp är en lägervecka där 130 ungdomar mellan 10 och 18 år från hela Sverige bussas ner från väst- och östkusten för att delta i workshops, skateskolor och andra aktiviteter. Lägret är ett samarbete mellan Karlshamns kommun och företaget Ridestore.

Stor skatetävling

Under lördagen den 19 juli äger skateboardtävlingen Österjsö Open rum, även den ett samarbete med Ridestore, men även Musikforum, som spelar under tävlingspauserna.
– Där finns det plats för 50 åkare, som får kvala in, säger Philip Leander.
När han inte planerar Skate Camp och Östersjö Open så är han fritidsledare på Sommarkul för tredje året, sommaraktiviteter i Fridhem och spontanindrottsplatsen vid Österslättsskolan för ungdomar i Carlshamn.

Tycker om jobbet

Till sin hjälp har han andra fritidsledare, feriejobbare och några ensamkommande flyktingbarn som kombinerar SFI-studier på förmiddagen med att jobba med Sommarkul på eftermiddagarna.
– Vi hjälper till med aktiviteterna. Det funkar bra med både SFI och Sommarkul, men Sommarkul är bäst, säger Mustafa.
Sommarkul pågår vardagseftermiddagar hela sommaren, fram till skolornas hösttermin startar.

Publicerad 01 July 2014 09:01