I juli släpper Halmstadmusikern Rasmus Löhr sitt debutalbum. Foto: Nicole Blomstrand

I juli släpper Halmstadmusikern Rasmus Löhr sitt debutalbum. Foto: Nicole Blomstrand

Ramus Löhr vill beröra

Av
Nicole Blomstrand

MUSIK. Han ansökte till Körslaget mest av en slump. Men tiden med kören och Rickard Söderberg påverkade Rasmus Löhr mycket mer än vad han hade väntat sig. I juli släpper Halmstadmusikern sin debutskiva under namnet Lohr.
 
– Rickard fick mig att öppna mina ögon och någonstans på vägen hittade jag mig själv. Han har fått mig att titta åt sidorna och inte vara så enkelspårig, berättar Rasmus Löhr.
Musiken har varit en viktig beståndsdel i Rasmus liv i många år. Flera gånger har han varit nära skivdebut, med olika bandkonstellationer, men snubblat på målsnöret.
– Skepp bränns och går på grund, det är en hård bransch.
Ansökningen till Körslaget skedde av en slump. Rasmus var på väg hem från ett kalas och såg att det var audition på Halmstads teater.
– Jag tänkte att jag kunde testa men jag trodde aldrig jag skulle komma med.
Men Rasmus blev en av medlemmarna i Team Rickard och är så än i dag, kören uppträder fortfarande med jämna mellanrum.
Den 20 juli går Rasmus Löhrs dröm i uppfyllelse – då släpps hans efterlängtade debutplatta ”One Life”. Den här gången har han valt att göra musiksatsningen solo, inga bandmedlemmar att ta hänsyn till. Skivan har han spelat in i Christof Jeppssons studio.
– Jag ville komma ut med mina egna tankar och idéer på den här skivan, att den bara skulle vara jag utan kompromisser.
Team Rickard har sedan starten förmedlat ett budskap om allas lika värde och kärlek. Ett spår som Rasmus Löhr har fortsatt på i sitt eget musikskapande.
– Låtarna handlar mycket om det som inte syns utanpå, det människor går runt och bär på bakom kulisserna. Texterna handlar om allt från hbtq-frågor och mobbning till rasism och cancer.
Rasmus hoppas att hans musik ska beröra, att den ska få människor att känna.
– Lyssnar två personer på den här skivan så är jag nöjd, då har jag nått ut till någon. Det här är viktiga frågor som få vågar prata om men som vi behöver ta upp.

Publicerad 01 July 2014 16:00