I matchen mot Madesjö lyckades inte Växjö DFF skapa tilltäckligt många och farliga målchanser för att vinna. Men flera hörnor och frisparkar som bortalagets duktiga försvarare nickade bort. Foto: Calle Berglund

I matchen mot Madesjö lyckades inte Växjö DFF skapa tilltäckligt många och farliga målchanser för att vinna. Men flera hörnor och frisparkar som bortalagets duktiga försvarare nickade bort. Foto: Calle Berglund

Växjö DFF tar lov som ett topplag

Av
Calle Berglund

KLASS. Med två matcher kvar av vårsäsongen och bara två förluster på nio matcher kommer Växjös nyaste fotbollsklubb Växjö DFF att ta sommarlov som ett topplag i division 1. Men i måndagens hemmamatch mot Madesjö kom vårsäsongens andra förlust.
– Sett över hela säsongen har vi gjort det bra. Vi började jättebra spelmässigt och har presterat lite sämre de senaste matcherna, säger Hanna Höckert, huvudtränare.

A-lagsbygget i nya Växjö damfotbollsförening tog fart i februari och sedan de tog plats i division 1 Östra Götaland har laget radat upp segrar mot nästan alla lag i serien. Men i måndags kom säsongens andra förlust hemma mot tabellsexan Madesjö, som vann med 1-2.
– Matchen är inte bra av oss, vi gör en väldigt slätstruken insats, skapar för lite målchanser och jobbar för dåligt. Det är för många bra offensiva spelare i laget för att det ska behöva se ut så, säger huvudtränaren Hanna Höckert efter hemmaförlusten.

Avgörande effektivitet

Matchen var ganska jämn, men Växjö DFF hade det mesta av spelet utan att kunna skapa tillräckligt många farliga målchanser. Madesjö försvarade sig bra och stack upp på effektiva kontringar som avjorde matchen. Emelie Ederström gav Madesjö ledningen i den 63 minuten och sedan jagade hemmalaget kvitteringen på Myresjöhus arena, utan att komma riktigt nära.
– Egentligen ska vi inte ta stryk av ett lag som Madesjö, men vi har ju sagt att vi ska vara ett topplag och det är vi ju, även om det är bittert nu.

Nöjd med våren

Inför matchen mot Madesjö hade Växjö DFF chansen att gå upp i serieledning före IFK Kalmar, som laget möter hemma i mitten av augusti. Nu blev det inte så, men med två matcher kvar av vårsäsongen kommer laget ändå ta sommarlov som ett topplag i division 1. Hanna Höckert är nöjd med premiärsäsongen hittills, trots att laget tappat lite spelmässigt.
– Sett över hela säsongen har vi gjort det bra. Vi började jättebra spelmässigt och har presterat lite sämre de senaste matcherna. Men vi har ändå lyckats hålla ihop det på ett okej sätt, vilket jag tycker är starkt av ett gäng som inte är fullt samspelta.

”Krävs enkla saker”

Nu återstår en bortamatch mot Lörby och en hemmamatch mot BK Tinnis innan sommaruppehållet, där Växjö DFF måste hitta tillbaka till sitt spel.
– Då krävs det lite mer av tjejerna och att spela enklare än vad vi gör när vi jagar ledningen och sedan kvitteringen idag. Att gå på sommarlov som serieetta känns betydligt bättre än att ligga tvåa, men samtidigt är säsongen lång, säger Hanna Höckert.

Publicerad 25 June 2014 12:00