Angelica Ragnars Café Mandeltårtan finns nu med i White Guide Café. Foto: Stina Pettersson

Angelica Ragnars Café Mandeltårtan finns nu med i White Guide Café. Foto: Stina Pettersson

”Jag känner mig stärkt i detta”

Café Mandeltårtan har kommit med i White Guide Café

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Café Mandeltårtan startade av en slump. Nu är det listat bland Sveriges bästa kaféer i White Guide Café.

För kaféets ägare Angelica Ragnar betyder utmärkelsen mycket. Nu vågar hon säga att det är bra.
– Jag tycker att vi är bra och kan stå för det vi säljer. Vi gör saker från grunden. Jag känner mig stärkt i detta, säger hon om utmärkelsen.

Men det har inte varit en spikrak väg. Kaféet har inneburit en hel del slit. När hon och den dåvarande delägaren Anna-Lena Mattsson startade kaféet 2011 var det som ett kompelement till deras boende. Istället fick de båda ägarna i princip flytta in på kaféet som i början innebar arbete 24 timmar om dygnet.

Även tiden strax innan öppningsdagen var en pärs. De skulle bjuda 400 gäster på signaturbakverket mandeltårta. Problemet var bara att Angelica Ragnar endast bakat tårtan en gång förut och tappat bort receptet. För att ha något att bjuda på stod de till halv sex på morgonen och bakade mandeltårtor dagen innan öppningen.

I dag är det ett bakverk som Ragnar är mer än väl bekant med när kaféet vuxit till ett av Sveriges bästa med ett 20-tal anställda på sommaren.

När hon pratar om just personalen blir hon rörd eftersom de alltid ställer upp till 110 procent. Även hennes man Mattias Ragnar har spelat en stor roll i att kaféet ens finns.
– Det hade aldrig gått utan Mattias. Nu har han semester från sitt jobb och då är han istället här och donar.

Tävlingsmänniska som Angelica Ragnar är vill hon nu ta reda på vad som krävs för att få ännu högre poäng i White Guide nästa år. Dessutom har hon många planer för framtiden. Till hösten börjar kaféet med afternoon tea. Längre fram i tiden vill hon även utveckla kaféet så att kunderna ska kunna köpa med sig bröd. Hon vill också bygga ett orangeri.

Publicerad 25 June 2014 12:00