Malin Wendel, Maine Strandén och Charlotte Nyberg är med i styrgruppen i Karlskrona.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Malin Wendel, Maine Strandén och Charlotte Nyberg är med i styrgruppen i Karlskrona.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Ny förening för hälsoföretag

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Nu har hälsoföretagen i Blekinge bildat en ideell förening. Det handlar både om att öka samarbetet mellan olika företag och att göra det lättare för folk att hitta det de söker.
Det började med projektet WellNetWork för kvinnliga hälsoföretagare, som drevs av Tillväxtverket och Ronneby kommun för några år sedan.
– Då var det bara kvinnor, eftersom projektpengarna skulle gynna kvinnors företagande, men idag är det inte så, utan vi har även manliga medlemmar och fler är välkomna, säger Malin Wendel, som har företaget Koll Konsult.

Vill ha med hela länet

När projekttiden var slut fortsatte WellNetWork med sin verksamhet och har haft frukostträffar under två års tid. Både i Ronneby och Karlskrona bildades i höstas styrgrupper för att lägga grunden till en ideell förening. Även i Karlshamn är man på gång med en styrgrupp. Under våren har en styrelse bildats och det första konstituerande mötet hållits.
Nyligen lanserades också föreningens hemsida, där vem som helst kan gå in och söka bland företagen. Föreningenfinns också på Facebook.
Även om det redan finns andra föreningar och nätverk för företag så behövs WellNetWork, menar Malin:
– Vi är ett hälsonätverk där tanken är att vi ska stötta varandra och tipsa om varandra. De flesta av oss är ensamma företagare och då är det här ett sätt att få kollegor.
– En gemensam vision för oss är att Blekinge ska bli ett ”hälsolän”, tillägger Maine Strandén, som driver Maines Spa Relax på Aspö.

Kan vara komplement

Föreningen vill också verka för att vidga begreppet ”hälsa”.
– Jag jobbar med den mentala hälsan, men det påverkar ju också kroppen. Ordet hälsa kopplas lätt till vården. Vi jobbar ju inte med vård, men däremot kan vi vara ett komplement och båda behövs, tycker Malin.
– En liten dröm vore att när vårdcentralen inte kan hjälpa en patient, så kunde de gå in på vår hemsida och söka, säger Charlotte Nyberg, ägare till Laserhuset.
Redan förra året fanns WellNetWork på Wellnessfestivalen i Ronneby och även i år kommer man att ha representanter där.

Publicerad 24 June 2014 08:00