Den allsvenske fotbollsspelaren Kristian Haynes besökte Kallinge SK:s fotbollsskola. Foto: Stina Pettersson

Den allsvenske fotbollsspelaren Kristian Haynes besökte Kallinge SK:s fotbollsskola. Foto: Stina Pettersson

Haynes besökte fotbollsskola

Av
Stina Pettersson

KALLINGE. Årets fotbollsskola inom Kallinge SK lockade inte bara över 100 barn utan även den allsvenske fotbollsspelaren Kristian Haynes. Han gav dem bland annat tips på dribblingar.

När Kallinge SK arrangerade sin årliga fotbollsskola för barn mellan sex och tretton år fick den i år över 100 medverkande. För några år sedan låg deltagarantalet på 30 stycken, förra året låg det på omkring 50 stycken.

Det innebär att det har skett en stor ökning, vilken delvis beror på att fotbollsskolan nu är gratis. Det är bidrag från kommunen, Idrottslyftet och sponsorer som har gjort det möjligt.
– Det är vi jätteglada för. Det är så viktigt att få hit barnen. Om det kostar en 1000-lapp för klubben att få hit barn och föräldrar kanske det ändå gör att de fortsätter i klubben, säger Tomas Nilsson, ordförande i Kallinge SK.

Alla kan delta

Han menar också att det gör det möjligt för barn att delta som annars inte skulle ha råd.
– Det är kul att de får vara med. Vi har sett att vi har barn här som inte är med i de ordinariegrupperna och som inte har varit med i föreningen, säger han.

Nilsson kan tänka sig att årets fotbollsskola dessutom är den bästa de har haft särskilt på grund av engagemanget från de unga killarna och tjejerna som normalt spelar i klubben men som nu ställde upp som ledare.

Det var många aktiviteter under fotbollsskolans fyra dagar. När Commersen besökte Jernvallen fanns polisen på plats och pratade om sin verksamhet och dagen innan hade personal från ambulansen varit där.
– Det är ett sätt att avdramatisera ambulansen och polisen, säger Nilsson.

En av höjdpunkterna under dagarna var den allsvenske fotbollsspelaren Kristian Haynes besök som till vardags spelar i Mjällby AIF.
– Det är roligt att engagera ungdomar i fotboll.
– Jag vet själv vad det betyder när man är ung att få träffa en förebild, säger Haynes.

Ronaldos autograf

Under dagen var han med under träningen med barnen. De lite äldre kunde han ge tips och prata med om sin karriär. De yngre visste inte riktigt vem han var men var ivriga att få hans autograf och andras.
– Det var en unge som frågade om jag kunde skriva Ronaldos autograf, säger han med ett leende.

Isabelle Karlsson, en av de äldre tjejerna som deltog i fotbollsskolan, tyckte att det var kul att få besök av den allsvenska spelaren.
– Han gav oss tips om hur man kan dribbla och så, säger hon.

Det tjejgruppen tyckte var roligt med fotbollsskolan var att få spela fotboll och träffa kompisar.
– Jag har lärt mig mer om fotboll, berättar Maja Abrahamsson.

Publicerad 24 June 2014 12:00