FOTO: Niklas Nyman

FOTO: Niklas Nyman

Nause öppnar Östersjöfestivalen

Och även Fooo på onsdagkvällen

Av
Peter Enckell

ÖSTERSJÖFESTIVALEN Jubileumsåret inleds festivalen med en ungdomssatsning av rang. De båda banden Fooo och houseduon Nause delar på gracerna. Det sistnämnda är etyt DJ par som gjort stor succé världen över.
Snart återvänder Nause äntligen till Sverige för nya spelningar på sommarfestivaler och semesterorter. Den svenska houseduon som gett oss världshits som ”Hungry Hearts” och ”Made Of” är nyligen hemkomna från USA där de turnerat med Rebecca & Fiona. I våras släppte Nause sin nya singel “Head Over Heels” som utsågs till NRJ Smash Hit och som den 18 juni får två nya remixer av Tim Mason och Franskild.
Nause är en av Sveriges största dj-akter med ständiga spelningar på världens mest omtalade klubbar. Deras många har sammanlagt över 70 miljoner spelningar på Spotify och de har nominerats till två Grammis och en P3 Guld.
Nause mäktiga live-set är kända för att skapa en ”otrolig feststämning” (Gaffa) och i fjol hade de ”Bråvallapubliken i sin hand från start till mål” (Expressen). Nyligen kunde deras show från festivalen November Lights dessutom ses i ett specialprogram på SVT se programmet: www.svtflow.se/video/2080705/avsnitt-3-nause

Turnédatum Nause sommaren 2014
13 juni – Söderhamn, School's Out
27 juni – Skellefteå, Stadsfesten
1 juli – Roskilde, Roskildefestivalen
4 juli – Karlstad, Putte i Parken
16 juli – Karlshamn, Östersjöfestivalen
25 juli – Sunne, Fryksdalsdansen
26 juli – Lysekil, Havsbadsparken
15 aug – Göteborg, Kulturkalaset
Fler datum kan tillkomma.

Publicerad 19 June 2014 08:00