Midsommarfirandet får en ny plats

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Nu är det snart dags för midsommar. Likt tidigare år blir det midsommarfirande i Brunnsparken i år. Nytt är dock att det blir två danser runt stången och att firandet flyttar.

I år flyttar midsommarfirandet i Brunnsparken från gräsmattan vid naturum till Fredsplanen. Där kommer det att finnas en midsommarstång och scenen kommer att stå vid rhododendronbuskarna.
– Denna gång ska allt vara samlat kring midsommarstången för att folk inte ska hamna på olika sidor. Innan har en del suttit bakom och inte hört musiken. Nu kan de sitta och se och höra musiken, säger Jeanette Rosander, från Ronneby kommun.

Klä stången

För underhållningen står Annelie Leopold och Mattias Johansson. Själva firandet börjar redan på morgonen när midsommarstången kläs av parkenheten. Då får allmänheten komma och hjälpa till. På förmiddagen reser de sedan stången och musiken börjar vid lunchtid.

En tradition

Nytt för i år är också att antalet danstillfällen runt midsommarstången den här gången har utökats till två.
Firandet pågår fram in på eftermiddagen med lekar och aktiviteter.
– Tanken är att det ska bli en familjedag, säger Jeanette Rosander.

Hon hoppas på bra väder, mycket folk och att firandet ska bli uppskattat.
– Jag tycker att det är en tradition att komma ner och sitta i parken oavsett om man har barn eller inte, det är för alla åldrar, och njuta av helheten och firandet, säger hon om varför man ska komma.

På midsommarafton kommer det även att vara firande på Karön, I Lönnamohagen i Kallinge, vid Lilla Galtsjön i Belganet, på Järnaviks camping och Ronneby Havscamping.

Publicerad 19 June 2014 12:00