TEAM ALLAROUND Mikaela Grahn, praktikant, Charlotte Pyk Routledge, Kixi Borgh och Lars Sällström. ( Circleline ”Line” Augustsson saknas) FOTO: Peter Enckell

TEAM ALLAROUND Mikaela Grahn, praktikant, Charlotte Pyk Routledge, Kixi Borgh och Lars Sällström. ( Circleline ”Line” Augustsson saknas) FOTO: Peter Enckell

Nu är byrån helt All Around

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN I 21 år har Kixi Borgh ägt resebyrån Allaround. Nu har hon lämnat över ägarskapet till duon Charlotte Pyk Routledge och Lars Sällström. Kixi kommer dock att arbeta med de nya ägarna men på plats i Benidorm.
Resebyråbranschen har under de senaste två decennierna genomgått stora förändringar. Att anpassa sig efter nya beteenden har inte alltid varit lätt men en sak är dock bestående och det är den service som en byrå kan ge. Den höga servicegraden på Allaround var ett av skälen till att Charlotte Pyk Routledge och Lars Sällström, valde att ta över nu när tillfälle gavs.

12 år i Skottland

Charlotte har bott flera år i Skottland och arbetet med turism där och Lars Sällström driver Brokamåla gård i Olofström. Det som blir nytt nu är att Allaround även kommer att jobba med "incoming tourism" som besöksnäringen skulle kunna översätttas till. Lars har lika lång erfarenhet av besöksnäringen som Kixi Borgh har med sin resebyrå. Till Brokamåla kommer såväl konferensgäster som ”vanliga” turister för att njuta av fin natur, fiske och skytte. Vi har många familjer som kommer år efter år för at bo här i skogen hos oss, berättar Lars.
Charlotte har under sin tid i Skottland lärt sig både turism och den speciella dryckeskultur som präglar landet. Hon har även marknadsfört Sverige där och nu hoppas hon på att brittiska turister ska välja vägen över Blekinge när de väl kommer till Sverige.
Nyligen hade Charlotte en skotte med fiske som specialitet på besök. Bill Drew var mycket imponera av det värdskap och den natur som mötte honom.
Charlotte berättar också att det var under en semesterresa i Sverige 2008 som hon kom på tanken att sälja in Sverige i Skottland.
När vi besöker byrån jobbar Mikaela Grahn bakom en dator. Hon går en specialutbildning som ges av Carina Svensson och Mie Jernbeck. Mikaela är en av 17 elever som går en turist & Besöksnäringskurs på ett år.
Det ska nämnas att även Cirkeline ”Line” Augustsson arbetar på resebyrån. Hon är dock sjukskriven för närvarande och kunde därför inte vara med vid fotograferingen. Line har jobbat i hela 16 år tillsammans med Kixi och har således gedigen branschvana.

Benidorm

Kixi Borgh kommer nu att ta hand om gäster som åker på långsemester till Benidorm. En resa anpassad för personer som söker ljus och värme under den mörka årstiden i Norden.

Publicerad 18 June 2014 18:00