STARKA LEDARE är grunden till fina resultat. Emelie Gustafsson, Patrik Stenlund och Johan Carlsson är tre av många som just nu ser till att KA2 upplever ett uppsving. FOTO: Peter Enckell

STARKA LEDARE är grunden till fina resultat. Emelie Gustafsson, Patrik Stenlund och Johan Carlsson är tre av många som just nu ser till att KA2 upplever ett uppsving. FOTO: Peter Enckell

Klubben som fostrar många unga

Av
Peter Enckell

KARLSKRONA SPORTSTIPENDIET Välkommen till utbildning i Karlskrona. En friidrottsklubb med anor. KA2 har i flera decennier haft atleter på prispallar i nationella och internationella sammanhang.
I år har klubben tre sportstipendiekandidater varav två är syskon vilket är extra roligt och ovanligt. Syskonen heter Adam och Linnea Lindbom och den tredje kandidaten är Emmy Smedberg. Syskonen presenteras denna vecka och Emmy nästa vecka.
Klubben har idag ett 40-tal tränare och ett par hundra ungdomar som tränar regelbundet. Det är viktigt att ha både bredd och elit, säger klubbens ordförande - den tidigare stavhopparhjälten i svensk friidrott - Patrik Stenlund. Vid senaste GM (Götalandsmästerskapen) tog klubben inte mindre än 13 medaljer. GM är för ungdomar 13-14 år.
Alldeles nyligen fick ledningen för KA2 reda på att man fått USM nästa år vilket innebär att vi här i Blekinge får chansen att se våra blivande stjärnor. Adam Lindbom och Emmy Smedberg, två av kandidaterna kommer då med största sannolikhet mäta sina krafter med jämnåriga från hela landet.
På tal om hela riket så fick KA2 samma vecka besked om att skolorna i Karlskrona kan erbjuda nationell idrottsutbildning på gymnasienivå. Det betyder att ungdomarna nu kan stanna kvar här och få likasinnade kamrater från övriga landet. En av anledningarna till det positiva beskedet för Karlskrona är just den fina verksamheten i KA2. NIU som det kallas, skall dock inte förväxlas med FIG. Friidrottsgymnasier som finns bland annat i Växjö och Malmö.
Den 14-15 juni arrangerar klubben Rosenbomspelen. Årets första stora utomhustävling. En tävling som sätter prov på klubbens funktionärer och ledning. Vi är ganska många som jobbar, men kan alltid bli fler säger Patrik Stenlund. En uppmaning till föräldrar, släkt och vänner att anmäla sig till en riktigt kul uppgift.

Publicerad 18 June 2014 12:00