Nu är Burger King snart redo för att öppna i Gislaved.

Nu är Burger King snart redo för att öppna i Gislaved.

Burger King laddar för Gislaved

GISLAVED. Nu är Burger King redo för att slå upp portarna i Gislaved. Hamburgerkedjan har gjort en rekordsnabb etablering och nästa vecka ska man öppna enligt planen.
Det har varit en hektisk tid på Burger Kings bygge på Smålandiaområdet i Gislaved. Sista veckorna har köket installerats, toaletterna färdigställts och menyskärmar, telefon och internet fixats.
– Varje dag är det nya företag som kommer och installerar något. Det är en hel del saker som ska klaffa innan det blir verklighet, säger franchisetagaren Arnold Kosmalski.
Går enligt planen
Bygget går enligt planen och preliminärt öppningsdatum är på torsdag nästa vecka.
– Det är en av de snabbaste öppningarna vi har haft på Burger King, från beslut till färdig restaurang. Vill man så kan man, säger Arnold Kosmalski.
Personalen utbildas
Han driver också Burger King i Värnamo och just nu håller personalen som anställts i Gislaved på att utbildas på restaurangen i Värnamo. Totalt 50-60 personer kommer att jobba på restaurangen i Gislaved, framförallt skolungdomar.
Lekplats och drive-in
Gislavedslokalen blir ungefär lika stor som den i Värnamo, men eftersom den är nyare är den byggd på ett annat sätt och kanske kan upplevas som lite större, menar Arnold Kosmalski. Anläggningen kommer ha drive-in, uteserveringsyta och en lekplats inomhus. Arnold Kosmalski är entusiastisk inför öppnandet.
– Det är jätteroligt. Vi har funderat på det här i flera år men väntat på att avfarten skulle bli klar. Det är roligt att det har kommit andra aktörer som Willys och Rusta till området och vi hoppas på fler. Och det är roligt för Gislaved.

Publicerad 16 June 2014 12:15