JONAS KARLSSON sportkrönikör och arrangören Stefan Nilsson med Jonas lag utslag på första hålet. Det var detta lag som till slut segrade i lagkampen och dessutom vann SVT totalt. FOTO Privat

JONAS KARLSSON sportkrönikör och arrangören Stefan Nilsson med Jonas lag utslag på första hålet. Det var detta lag som till slut segrade i lagkampen och dessutom vann SVT totalt. FOTO Privat

SVT är bäst på golf

Matchen avgjordes på Karlshamns Golfklubb

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN Så här i US-Mastertider är golfen extra aktuell. Håkan Stenson har chansen att bli världsetta och vi följer med spänning hål för hål hur det ska gå. På närmare håll har en annan prestigefylld tävling avgjorts.
Vilken av våra sportkanaler på tv är bäst på golf? Vi har svaret efter den absolut sista och avgörande matchen på Karlshamns Golfklubb.
SVT-Sporten gjorde det igen ochslog TV4-Sporten i den nu traditionella årliga golftävlingen mellan Sveriges två största TV-sportkanaler på Karlshamns underbara golfbana.
SVT, som vanligt under ledning av Christer Ulfbåge, vann en ganska klar seger när alla resultat räknats in. Med sig hade han Jonas Karlsson kanalens mångårige krönikör samt Anders Gärderud, Kalle Grenemark, Mats Andersson och Hans ”Elis” Johansson.
Peppe Eng från TV4 Sporten verkade i år ha satsat på fel hästar igen. I hans lag spelade Paul Tilly, Anders Nylund, Alice Hollingworth, Stephan ”Lillis” Lundh och Lennnart ”Lelle” Modig.
Men egentligen är det ett under att ens tävlingen blev av denna gång för väderprognoserna för lördagen var allt annat än lovande. Det varnades för 40-50 mm regn och det värsta av allt var mycket hör risk för åska och blixtar. Då är det ju totalt spelförbud. Men av någon konstig och fantastisk anledning så uteblev det ovädret helt och hållet vilket måste ha berott på att båda kanalerna hade med sig var sin meterolog. Mats Andersson från SVT och Anders Nylund från TV4.
Efter genomförd tävling blev det middag och prisutdelningsbankett på Hotellbaren i Carlshamn.
Följande priser delades ut:
Vinnande Kanal: SVT
Vinnande boll: Jonas Karlsson Andreas Lagerblad Joachim Johansson och Anders Hedqvist
Individuellt TV-Kanaler: 1:a Jonas Karlsson 2:a Alice Hollingworth 3:a Kalle Grenemark
Individuellt Övriga: 1:a Andreas Lagerblad 2:a Jan Johansson 3:a Anders Hedqvist
Närmast hål: Stephan ”Lillis” Lundh
Long Drive: Tobias Enckell
Inför denna tävling gick arrangören Stefan Didrikson Nilsson ut med att det skulle vara den sista i ordningen men av reaktionerna att döma så lär det bli en gång till...minst. -Det måste bli minst en gång till Så vi får summera det hela och se vad vi kan göra åt denna saken säger en revanschsugen Peppe Eng.
Peppe Eng har alltså redan utmanat SVT och Christer Ulfbåge på en retur nästa år.......
 
Sen får väl vi då avsluta med att ställa frågan som rör en annan världssport - Vem av er vinner kampen om tittarna i Fotbolls VM?

Publicerad 12 June 2014 12:00