MOR OCH SON Jonas och Ann-Sofie ”Aua” Ahlberg på trappan till galleriet Karibakka i centrala Sölvesborg. FOTO: Peter Enckell

MOR OCH SON Jonas och Ann-Sofie ”Aua” Ahlberg på trappan till galleriet Karibakka i centrala Sölvesborg. FOTO: Peter Enckell

Mor och son samsas

Jonas och Ann-Sofi Ahlberg ställer ut på Karibakka

Av
Peter Enckell

SÖLVESBORG För många kulturintresserade har Sölvesborg blivit synonymt med Karibakka. Det strävsamma paret Lasse Malcolmsson och Gerd Hector drev upp verksamheten som nu Kicki Norén.
Lasse och Gerd som båda är konstnärer kommer för övrigt att vara nästa månads utställare på Karibakka. Just nu är det dock ett annat par med starka familjeband som ställer ut. Jonas Ahlberg och hans mamma Ann-Sofie Ahlberg delar på utrymmet i det fina ”källargalleriet”.
Sandstrandsgolvet ger en marin känsla och den gamla magasinsliknande byggnaden utgr den perfekta inramningen för konstupplevelser.
Jonas fotografera, gör grafik, målar och uttrycker känslor på ett sensibelt sätt där kroppar i rörelse dominerar. Färgval och teknik brukar ha någon form av symbios men i Jonas fall verkar båda dessa ingredienser vara av underordnad betydelse. Han uttrycker sig moget och självsäkert med ett klart budskap.
För Ann-Sofie Ahlberg är inte heller tekniken det mest avgörande. Hennes människobilder uttrycks i likväl i porträtttmåleri som i skulpturer. Hennes grafiska kunskaper är omtalade och i grunden finns en stadig och självklar tecknarhand. Utställningen pågår juni månad ut.

Publicerad 12 June 2014 10:00