Eleverna på Söndrumsskolan har, under ledning av konstnären Pärra Andreasson, skapat ett 24 meter långt graffitikonstverk. Foto: Nicole Blomstrand

Eleverna på Söndrumsskolan har, under ledning av konstnären Pärra Andreasson, skapat ett 24 meter långt graffitikonstverk. Foto: Nicole Blomstrand

Elever skapar skolkatalog med graffiti

Av
Nicole Blomstrand

SKOLPROJEKT. Förra sommaren skapade ett tjugotal konstnärer en stor graffitigestaltning på Söndrumsskolan. Nu har eleverna på skolan gjort ett liknande projekt- tillsammans har de skapat ett 24 meter långt konstverk.
 
– Jag har aldrig gjort något liknande, det är verkligen ett unikt projekt. Nästan 400 elever har tillsammans skapat ett 24 meter långt och 2,5 meter högt konstverk, berättar konstnären Pärra Andreasson entusiastiskt.
Under två veckors tid har graffiti-workshopen pågått på skolan under ledning av Andreasson. Men Pärra har spenderat mer tid än så i korridorerna, han var även koordinator i projektet som genomfördes förra sommaren.
– Det känns friskt och skönt att de har tagit konstformen graffiti seriöst i Halmstad. Jag vet att ungdomarna här på skolan har tyckt att det har varit roligt och jag tror resultatet kan bli riktigt bra.
Alla elever på skolan har tagit en porträttbild, den har de sedan använt som mall under spraymålningen.
– Så det blir som skolkatalogsgraffiti, alla elevers ansikten finns med, säger Pärra.
Exakt hur och var det gigantiska konstverket ska placeras i framtiden är i dagsläget oklart. På skolavslutningen ska det i alla fall ställas upp på skolan (sannolikt på skolgården) så att föräldrar och anhöriga får en chans att beskåda resultatet.
– Det är inte lätt att hitta en lämplig plats för ett 24 meter långt konstverk. Men vi hittar nog nog någon bra lösning, säger Pärra Andreasson.

Publicerad 11 June 2014 10:00