Linderödsgrisarna Tim & Tej har luckrat upp den lilla odlingsplätten vid Ekerydsplan under de åtta veckor de varit inlånade till Olofströmshus. Foto: Oskar Sandström

Linderödsgrisarna Tim & Tej har luckrat upp den lilla odlingsplätten vid Ekerydsplan under de åtta veckor de varit inlånade till Olofströmshus. Foto: Oskar Sandström

Slutbökat i Ekeryd för Tim & Tej

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM Förra måndagen tog de boende vid Ekerydsplan och Olofströmhus farväl av sina gäster, Linderödsgrisarna Tim & Tej. Under 54 dagar har de bökat upp jorden för att förbereda marken för en plantering.
Linderödsgrisarna har varit inhyrda från Niklas Wennberg och hans företag Stadsjord, som startar gröna projekt i stadsmiljö. Nästa steg i Olofströmshus projekt Eco Living är att använda den uppluckrade marken till plantering av grödor.

– Vi har beställt ett växthus som ska levereras under vecka 31, och ett antal pallkragar, så många vi får plats med. Sen ska här planteras, säger Olofströmshus marknadschef Michael Örknér.

Ingen skadogörelse

Han är glad och imponerad över att tiden med Tim & Tej förflutit så lugnt och utan incidenter.
– De har varit här i 54 dagar och det har inte hänt någonting. Ingen åverkan eller skadegörelse. Mycket imponerande.

Fest i september

Niklas Wennberg kommer att återvända till Olofström i augusti för att hålla en föreläsning om sitt arbete med gröna projekt i städer. I september planerar Olofströmshus för en fest på Ekerydsplan med matlagning, bland annat med några av de internationella kockarna från Medvindsmässan. Men i sommar ska volontärer och boende vid Ekerydsplan få så och plantera på odlingsplätten, så snart pallkragar och växthus kommit på plats.

Publicerad 09 June 2014 14:46