Sjätte juni blir kulturdag i Holje park

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM Nationaldagen firas sedan 2012 på ett annorlunda sätt i Olofströms kommun. Den har nämligen slagits samman med Holjedagen för att firas under namnet Sjätte juni.
Sjätte juni är en del av kommunens övergripande mål Barnen i centrum, där barn och barnfamiljer ska synliggöras. Kulturdagen arrangeras av Olofströms kommun i samarbete med ett flertal parter, som föreningsliv, organisationer och privata aktörer. Dagen börjar klockan 11 med aktiviteter i hela parken. OIF håller till på fotbollsplanen med fotbollslekar och matcher. Där avgörs också VM i galgkastning i tre klasser, barn, dam och herr. Måns Areskoug från Tulseboda har med sig ett cirkus- och teatertält med prova på-tillfällen.

Mode i Längan

I Konstlängan pågår en utställning med Ulla och Lotta Niemi. Lotta Niemi är kläddesigner och har en modevisning i Längan klockan 14. Nebbebodagården är öppen under dagen, så även Olofströms museum och Kamera- och Galgmuseet. Nationaldagsfirandet sker på scenen mellan klockan 15 och 16. Årets talare är Per Andersson, rektor på Jämshögs folkhögskola. Priser ska delas ut till vinnarna i galgkastningen, men framför allt till 2013 års ungdomsledare i Olofströms kommun, Mikael Möllervärn, Olofströms Judo, och Martina Karlsson, OK Vilse.

Publicerad 02 June 2014 16:12