Dags för årets Medvindsmässa

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM Den 3 maj är det dags för årets Medvindsmässa i Olofström, kommunens satsning för att uppmärksamma de positiva vindar som blåser in. Det är den sjätte Medvindsmässan och i år är det något fler utställare som ska få plats i Folkets Hus och i Aniaraparken. Dessutom ska det nya Visit Olofström invigas med dragkamp.

Monterplatserna har ökat något jämfört med tidigare år, från 36 till 43 stycken. Fjolårets rekord på den internationella matmarknaden står sig, med tolv nationer även i år. Även elbilarna från Green Charge Sydost återvänder.

25 år med kabel-tv

Utbildningsförvaltningen presenterar det nya kommunikationsverktyget InfoMentor, en tjänst där elever, lärare och föräldrar kan mötas och se exempelvis scheman, frånvaro och provresultat. Socialförvaltningen berättar om sin satsning på att minska ungdomsarbetslösheten genom projekten Ungsam och Ung Möjlighet. OKTV firar 25 år, vilket kommer att uppmärksammas under mässan. Olofströms Näringsliv ska berätta om bolagets etableringshjälp och om Näringslivslinjen, en telefontjänst för företagare.

Cirkus i parken

Kultur och fritid tar vara på kommunens ledord Barnen i centrum och visar vad de gör för barn och unga i Olofström. Dessutom ska en fritidskonsulent för seniorer demonstrera seniorgymmet. Olofströms parkchef berättar om nya parkprojekt som är på gång. På Storlekplatsen ska ett cirkustält på plats med två föreställningar plus tillfälle för barn att prova på cirkuskonster.

Ett politikertorg

Holje Musikklass och Musikskolan står för tonerna under Medvindsmässan medan kommunpolitikerna får trängas på ett politikertorg för att torgföra sina åsikter. Sex partier har tackat ja till att medverka. Klockan 11.05 är det planerat att inviga Visit Olofström.
– Vi vill att besökarna ska få inviga, så det sker genom en dragkamp i stället för att klippa ett band, säger Therese Hogblad, Visit Olofström

Publicerad 30 April 2014 12:00