Nina Johansson öppnar butik i Ronneby. Foto: Peter Enckell

Nina Johansson öppnar butik i Ronneby. Foto: Peter Enckell

Ninas konditori öppnar i Ronneby

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Den 25 april slår Ninas konditori upp dörrarna i Ronneby. Här kommer hon att erbjuda samma utbud som på konditoriet i Mörrum.

Det var ett beslut som växte fram under två eller tre år. Till slut stod det klart att Ninas konditori skulle öppna en butik i Ronneby.
– Jag kollade på olika lokaler och det kändes rätt i Ronneby. Jag brukar följa min magkänsla. Det som avgjorde tror jag var bemötandet från hyresvärden som tog emot oss med öppna armar, berättar ägaren Nina Johansson.

Genom att öppna i Ronneby täcker konditoriet nu upp större delar av Blekinge. En efterfrågan efter en butik i östra delen av länet har funnits och de har kunder som åker från Karlskrona och Ronneby till konditoriet i Mörrum.
Tanken är att butiken kommer att ha samma utbud som konditoriet, det kommer att finnas ett fullsortiment av produkter från konditori, bageri och kallskänk.
– Jag är nervös inför satsningen men på ett positivt sätt. Förväntningen är att öppna butiken och bli väl mottagna och att det finns ett kundunderlag för ett konditori till i Ronneby, säger hon.

Till butiken har hon anställt två nya tjejer och en vikarie som kan arbeta där under sommaren. Vid öppningen den 25 april kommer de att göra något speciellt men i skrivande stund är det inte bestämt vad än.

Nu håller de sista bitarna i butiken på att falla på plats. Det målas, fixas med produkter, kassaapparat och så vidare. Men Nina Johansson tycker ändå att hon har läget under kontroll. Det är ju trots allt inte första gången hon öppnar. 2008 öppnade hon konditoriet i Mörrum och för snart tio år sedan startade hon sitt första konditori i Carlshamn.

Publicerad 20 April 2014 12:00