Finansmarknadsminister Peter Norman besökte Ronneby Airport som är ett av hans ansvarsområden.Foto: Stina Pettersson

Finansmarknadsminister Peter Norman besökte Ronneby Airport som är ett av hans ansvarsområden.Foto: Stina Pettersson

Ministern imponerad av flygplatsen

Av
Stina Pettersson

KALLINGE. Finansmarknadsminister Peter Norman avslutade sitt besök på Swedavias flygplatser med Ronneby Airport.
– Den är liten men imponerande, säger han.

Ett av finansmarknadsminister Peter Normans ansvarsområden är Swedavia. För att få bättre koll på sitt område har han nu besökt alla Swedavias flygplatser i Sverige. Sist i tur och minst var Ronneby Airport. När han besökte flygplatsen var det dessutom säsongspremiär för charterresor till Turkiet och avgångshallen var fylld av förväntansfulla passagerare.
– Det är fantastiskt att få charter härifrån, det underlättar enormt för folk, säger han.

Önskade trevlig resa

Han passade också på att önska resenärerna en trevlig resa i gaten innan de gav sig av och hoppades att de skulle komma tillbaka ännu piggare och gladare. Själv har han aldrig varit i Turkiet och blev därför sugen på att följa med resenärerna. Resorna dit från Ronneby avgår en gång i veckan fram till oktober.

Det var Normans första besök på flygplatsen och både den och flygstationschef Mona Grönqvist som han fann inspirerande gjorde ett bra första intryck. Grönqvist visade honom bland annat flygplatsträdgården som finns utanför och den tyckte han var en kul idé.

Trots Ronneby Airports storlek lyckades den imponera på honom.
– Den är liten men det är imponerande att tre stora plan kan gå samtidigt till Bromma, Arlanda och Turkiet. Det är bra logistik här och en gemytlig stämning bland passagerarna, säger han.

Måste ha bra logistik

Mona Grönqvist tror att mindre flygplatser är tvingade att ha bra logistik för att klara sig.

Finansmarknadsministern passade även på att fråga vad det pratas om i Ronneby och Blekinge just nu. Mona Grönqvist nämnde då bland annat sjukhusfrågan, ishockey och den höga arbetslösheten som verkade bekymra ministern.

Huvudsyftet med Peter Normans besök var egentligen att träffa studenter på Blekinge tekniska högskola. Men när han ändå skulle till Blekinge tänkte han att han kunde flyga ner och passa på att besöka Ronneby Airport också.

Publicerad 17 April 2014 17:00