Soós redo för NM i Halmstad

Av
Nicole Blomstrand

GYMNASTIK. I helgen avgjordes SM i artistisk gymnastik. Christopher Soós lyckades inte försvara sitt fjolårsguld i mångkamp men kvalade in till NM – som avgörs i Halmstad i morgon och på fredag.
 
Christopher Soós som tävlar för Halmstad frigymnaster fick nöja sig med en femteplats i herrarnas mångkamp vid SM i Stockholm som avgjordes i helgen. Han landade på totalt 74,400 poäng. Den nya svenske mästaren Pontus Kallanvaara landade på totalt 81,850 poäng.
Men på torsdag och fredag tävlar Christopher Soós på hemmaplan. Femteplatsen i SM räckte till en kvalificering till Nordiska mästerskapen, som avgörs i Halmstad arena 17 och 18 april.
Klubbkamraten Filip Lidbeck var också på plats under SM i helgen och gjorde då debut i JSM. Det blev en femteplats även för Lidbeck (totalt 69,000 poäng), vilket inte räckte för en kvalificering till NM. Han blir istället första reserv i det svenska juniorlaget.
Nordiska Mästerskapet i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik för juniorer och seniorer anordnas under två dagar. I morgon är det mångkampstävling och på fredag grenfinaler. Drygt 170 aktiva gymnaster från hela Norden förväntas delta i tävlingarna.

Publicerad 15 April 2014 10:00