Cizzi Hallström står bakom HundRock i Bellevueparken den 17 maj. Foto: Oskar Sandström

Cizzi Hallström står bakom HundRock i Bellevueparken den 17 maj. Foto: Oskar Sandström

Människans bästa vän får en egen rockdag

HundRock i Bellevueparken

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN Hundar och rock, vad har de gemensamt? Den 17 maj besvaras den frågan när det är dags för den första HundRock i Bellevueparken, med Electric Boys som det stora affischnamnet.

HundRock arrangeras av Cecilia ”Cizzi” Hallström, som står bakom bland annat Hölje Röck i Olofström. Den här gången blir det en eftermiddag för familjer och hundar, med flera rockakter på kvällen. Supportbanden är Crossroad, Olofström, LiveWire, Carlshamn och Hero, Stockholm.

Electric Boys

Kvällens dragplåster är skivaktuella Electric Boys. HundRock samarbetar med Karlshamns Brukshundsklubb.
– Det känns spännande. Vi har tidigare arrangerat en hundfestival i samband med Östersjöfestivalen. Det här kommer bli bra, säger klubbens ordförande Elisabeth Arebark. Brukshundsklubben kommer delta med hundekipage och kaffesök.
Det är inte första gången som Cizzi Hallström engagerar sig för hundar. Hon har ett mångårigt engagemang för djurrättsfrågor och arrangerade en stöddag för hundar i Bromölla 2011.
– Jag älskar hundar och har hjälpt ett flertal att få ett nytt hem. Många hundar behandlas väldigt illa, och jag tror inte att det finns så många dåliga hundar, utan i de flesta fallen är det ägaren som är problemet.
Överskottet från HundRock kommer att gå till organisationer som hjälper hundar som farit illa.

Publicerad 15 April 2014 09:06