Vinnande Laget Mjällby Pedagoger med individuella segraren Marie-Louise Karlsson.Foto: Andreas Johansson

Vinnande Laget Mjällby Pedagoger med individuella segraren Marie-Louise Karlsson.Foto: Andreas Johansson

Dubbel vinst till Mjällbypedagoger

Av
Tinna Hiller Andreasson

BLEKINGE. Den 11 april var det målgång för deltagarna i stegtävlingen Bäst i Blekinge. Dubbel vinst kunde man fira i Mjällby där segraren Marie-Louise Karlsson även fanns med i vinnarlaget.
Commersen har följt tävlingen sedan starten den 12 februari och rapporterat om ställningarna efter hand.

Dubbel vinst för laget

Vinnare i den individuella klassen blev Marie-Louise Karlsson, som landade på 50 686 steg. Hon har även ingått i laget Mjällby Pedagoger, som segrade i lagtävlingen. Marie-Louise har inte gått på gym eller liknande, utan har fått alla sina steg i det vardagliga livet.

Bästa sättet att träna

- Det är just detta sätt att förhålla sig till fysisk aktivitet som verkar vara det allra bästa enligt dagens forskningsrön, förklarar Christian Månsson på Konsult Katapult, som har arrangerat Bäst i Blekinge.
Marie-Louise berättar också att hon har gått ner i vikt och att hennes tidigare höga blodtryck nu ligger på normala nivåer.

Kunskap om länet

Bäst i Blekinge lockade femtiotvå lag och ett stort antal enskilda personer att under 42 dagar försöka nå tiotusen steg om dagen.
- Det har blivit en succé. Många har dessutom frågat om det blir en uppföljning nästa år och det kommer det att bli. Då är tanken att tävlingen ska öppnas även för företag och personer som inte befinner sig i Blekinge, berättar Christian.
Under tävlingens gång har deltagarna även kunnat se på en digital karta hur de har rört sig genom Blekinge och fått kunskap om olika platser i länet.

Vill visa vad som finns

- Syftet med detta är att få visa upp allt fantastiskt som finns här i Blekinge och jag hoppas att turistnäringen och övriga näringslivet vill vara med och locka med attraktiva erbjudanden för deltagarna nästa år, säger Christian.

Publicerad 15 April 2014 19:00