Det börjar dra ihop sig till Gisledagarna.

Det börjar dra ihop sig till Gisledagarna.

Årets program för Gisledagarna tar form

GISLAVED. Nu pågår planeringen inför årets upplaga av Gisledagarna för fullt. Bland nyheterna finns att årets gratiskonsert blir en lokal akt med Gislaveds symfoniorkester.
Liksom de senaste två åren kommer Gisledagarna husera i centrum. Eftersom Gisleområdet fortfarande renoveras är det inte aktuellt att ha något arrangemang där, menar Berith Ollhage som är samordnare för Gisledagskommittén.
– Det fungerade jättebra uppe i centrum förra året, så vi kör likadant.
Det blir serveringstält på Stora torget, och tivoli både där och på kommunparkeringen nedanför. Scenen byggs upp i torgparken. Gratiskonserten är hittills den stora nyheten för året. Där har man valt att frångå konceptet med olika artister ur melodifestivalkategorin och istället blir det Gislaveds symfoniorkester som ska stå för underhållningen. Det här är en idé som Berith Ollhage fick för 15 år sedan, men då var det inte aktuellt.
– Sedan i höstas så kom Jan Eurén och sa "nästa år kör vi!", berättar hon glatt.
Gislaveds symfoniorkester tar med sig solisterna Johan Boding och Anneli Axelsson och leds av dirigenten Ulf Wadenbrant. Det blir bland annat Ted Gärdestadtema. Med den 50 man starka orkestern krävs dubbelt så stor scen och ett helt annat ljud, vilket innebär en del merarbete. Men Berith Ollhage är nöjd med upplägget.
– Det blir lite mer lokalt, jag tror det kommer bli jättebra. Nu får alla Gislavedsbor äntligen njuta av vår enormt fantastiska symfoniorkester.

Publicerad 14 April 2014 14:30