Ted Larsson och Marie Östling har startat ett hunddagis tillsammans. Foto: Stina Pettersson

Ted Larsson och Marie Östling har startat ett hunddagis tillsammans. Foto: Stina Pettersson

Hunddagiset är deras dröm

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Förra veckan slog ett nytt hunddagis upp portarna. Till Tazz n' Ztuf är alla hundar välkomna att leka och träffa nya vänner.

Det är paret Marie Östling och Ted Larsson som har startat hunddagiset Tazz n' Ztuf. De har själva två hundar som Ted Larsson fick på köpet när hon flyttade ner till honom från Stockholm. Han har aldrig haft hundar innan medan hon är uppvuxen med dem sedan hon var nio år gammal.
– Jag har vuxit upp med olika raser och olika storlekar, berättar Marie Östling.

Ett privilegium

Hon har även gått en hundutbildning i Umeå med inriktning på hunden som yrke. Ted Larsson har ingen utbildning när det gäller hundar men lär sig alltmer varje dag. Han gick själv i starta eget tankar innan de öppnade hunddagiset.
– Det blev en bra kompromiss med hundarna. Vi gillar båda att vara ute och har ett stort hundintresse, säger han.
– Detta är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon.

Innan var han arbetslös sedan ett tag tillbaka och hon jobbade på hunddagis.
– Det är ett privilegium att få jobba med djur. När jag jobbade på hunddagis var jag hela tiden sugen på att starta eget, säger Östling.

Motion och gympa

De har ingen rasthage för hundarna, istället ska de få gå på två promenader om dagen på omkring en och en halv timme per runda. Det underlättas av att Karlsnäsleden ligger endast två minuter från dagiset.

När de inte är ute i naturen kommer de också att få träna sina hjärnor med aktivitetsleksaker.
– Motion plus hjärngympa är den nästa kombinationen, säger hon.

Hundarna kommer aldrig att lämnas obevakade och alla hundar är välkomna stora som små, även löptikar. Eftersom de har möjlighet att dela upp hundarna inne i lokalen är det inget problem.

24 hundar som mest

Som mest får de ta emot 24 hundar på grund av att de endast är två som jobbar där. Skulle de anställa fler har de dock plats att utöka antalet hundar.
– Tanken är självklart att vi vill utöka och bidra till någon anställning i Ronneby med den stora arbetslösheten som finns här, säger Marie Östling.

Publicerad 10 April 2014 12:00