Nanne Grönvall uppträder på Familjedagen.
Foto: Caroline Roosmark

Nanne Grönvall uppträder på Familjedagen. Foto: Caroline Roosmark

Familjedag för alla åldrar

SJÖBO. I år är det tionde gången som Lions har familjedag. Det firas bland annat med ett framträdande av Nanne Grönvall, ett större ank-race och veterantraktorer.

Söndagen den 27 april är det åter dags för Lions Familjedag. Eftersom det är den tionde gången den hålls firas det extra mycket. Dragplåstret i år är Nanne Grönvall. Men som vanligt bjuds det på något för alla smaker- och åldrar. För de yngsta blir det dockteater och clown. För att inte nämna hopptorn, ponnyridning, karusell, rutschkana och sockervadd.
– Allt det här, förutom lotter, fika och delta i ankracet, är gratis. Man kan åka karusell tio gånger om man vill och rida på en ponny tills man blir öm i baken. Och åka sockervadd tills man har det ända upp till hårfästet, säger Anders Nilsson, president i Lions Club i Sjöbo.
Alla ska ha råd

Entrén kostar 60 kronor, men alla som är under 15 år kommer in gratis.
–Tanken är att en hel familj oavsett ekonomisk status ska komma och bli underhållna utan att det kostar en massa pengar.

Det bjuds även på luftgevärsskytte, prova på boule och en gymnastikuppvisning av GK Stjärnan. Det vinnande bidraget till Småstjärnorna utses och får femtusen kronor till klasskassan. Övriga fem finalister får tvåtusen kronor vardera.
Utanför parken ställer Wollsjö Cruisers ut sina amerikanare och Eggelstadsträffen veterantraktorer. Epatraktorer finns också att beskåda. Peder Lamm kommer även i år att värdera antikviteter.
Jämn ström besökare

Familjedagen brukar ha cirka 500 besökare, som tar med sig uppskattningsvis 1,5 barn var. Det enda året siffran var betydligt högre var när Team Jakob från körslaget uppträde, vilket filmades av tv.
Som vanligt avslutas dagen med ett ankrace. Som i år har utökats till 500 ankor. Personen med den mest snabbflytande ankan får en digitalkamera.
Familjedagen finansieras av Lions tidning om dagen samt sponsorer. Överskottet blir bidrag till olika föreningar i kommunen, prioriterat sådana som sysslar med barn och unga.

Publicerad 10 April 2014 10:40