I över ett år har Gullbrandstorp varit utan återvinningsstation. Nu har Roger Fransson fått nog. ”Detta är ett miljöproblem”, säger han.

I över ett år har Gullbrandstorp varit utan återvinningsstation. Nu har Roger Fransson fått nog. ”Detta är ett miljöproblem”, säger han.

”Nu måste det hända något”

Gullbrandstorp har varit utan återvinningsstation i ett år

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Gullbrandstorp har varit utan återvinningsstation i mer än ett år. Och nu får det vara nog anser Roger Fransson.
– Nu får det hända något, säger han.
 
I april förra året plockades återvinningsstationen bort från sin plats bakom Tempo i Gullbrandstorp. Anledningen var att marken skulle bebyggas. Men trots att det har gått över ett år har orten inte fått några nya behållare. Och nu har Gullbrandstorpsbon Roger Fransson tröttnat.
– Jag har gått länge och väntat på att någonting ska hända.
 
Blir ett miljöproblem
Att de boende på orten saknar behållare att sortera sina sopor i blir i slutändan ett miljöproblem menar Roger.
– De flesta som bor här är duktiga på att sortera men det finns nog många som struntar i det nu när det är så krångligt att ta sig iväg med soporna.
På skylten som upplyser om att återvinningsstationen har upphört hänvisas de boende till Flygstaden.
– Det är ju inget problem för folk som har bil men det finns ju många andra som inte har den möjlighet, säger Roger.
 
Bollas emellan
Roger Fransson är ansvarig för hemsidan iGullbrandstorp.se och det var när en läsare skrev ett inlägg på sidan om återvinningsstation som Roger blev engagerad. Han har kontaktat Halmstads Energi och Miljö AB samt FTI, förpacknings & tidningsinsamlingen, för att försöka få ett svar på hur länge det dröjer innan orten får en ny station.
– Jag uppfattar det som att de bara bollar frågan mellan varandra, säger Roger.
Även samhällsföreningen på orten är engagerad i frågan. Roger och föreningen hoppas nu att de som är ansvariga ska ta tag i problemet och se till att de får en ny återvinningsstation så fort det bara går.
– Om vi ska fortsätta arbeta för miljön och vara miljömedvetna måste vi också få rätt förutsättningar för det, säger Roger Fransson.

Publicerad 05 July 2011 10:00