Lund - humorns huvudstad

DEBATT/LUND. När nu resultatet av utfrågningen av lundabor om de vill ha en spårväg från Clemenstorget upptill Brunnshög är klar och lundaborna avvistat förslaget kan man fråga sig hur vår politiker ska bete sig.
De borde ha insett att en spårvagn på St Laurentiigatan borde utmana ödet. St Laurentius är ju skyddshelgon för vår domkyrka och Lunds stift. Han är både martyr och komiker. Det sägs att han när han blev ombedd att betala in skatterna från kyrkan till den romerske kejsaren så delade han i stället pengarna till de fattiga och sjuka i staden och tog sén med sig dem till uppbördsmannen och sa att här kom han med skatten. För det blev hand dömd till bålet. På bålet deklarerade han modigt att de skulle vända på honom efter en stund så att han blev helstekt.
Så en spårvagn på Laurentiigatan. Det låter jus om en besvärjelse. Kosta vad det kosta vill, spårvagn ska vi ha. Rena Grönköpingstänkandet. Vem ska åka med detta muskedunder? Inte forskarna på det ESS som ännu inte byggts, inte särskilt många boende eftersom LKF inte har några planer på bostäder på Brunnshög. Vem mer än kommunpolitikerna?
Är inte våra kommunpolitiker rädda för att bli grillade och helstekta i valet som snart timar? Erkänn det hela med lite Lundahumor!
 
Staffan Lindberg

Publicerad 01 July 2014 08:24