Många kontorslokaler skulle kunna förbättras med fönsterbyte

Det finns många variabler som skapar en kontorslokal som inte bara är trevlig för personalen men som om också maximerar produktiviteten och skyddar personalens hälsa. Det är lätt att tro att det krävs stora renoveringsprojekt för att skapa en förbättring i sin kontorsmiljö men faktum är det ofta går att åstadkomma stora förändringar bara genom ett enkelt fönsterbyte. Moderna fönster har nämligen många funktioner utöver att bara släppa in ljus. Vi ska ta en titt på två sätt nya fönster kan hjälpa till som man kanske inte tänker på.

Ljudisolering och bullerskydd

Många kontorslokaler har problem med höga bullernivåer. Oavsett om man har en kontorslokal i centrum som har fönster mot en vältrafikerad väg eller om man har ett kontor som ligger vägg i vägg med ens egen produktionslokal så kan ljud som läcker in i lokalen vara ett stort problem. Höga bullernivåer är inte bara en distraktion för personalen utan kan vara direkt skadligt och leda till sämre produktivitet och i värsta fall sjukskrivningar. Moderna ljudisolerande fönster kan göra stor skillnad för din personals hälsa och produktivitet. Det finns fönster med ljudisolerande funktion i standardutförande och för den som har stora problem med buller, till exempel en kontorslokal i en hamn eller nära en containergård, finns det speciallösningar som ger ännu större ljuddämpning.

Fönster som förbättrar ventilationen

I en lokal där personal befinner sig under hela arbetsdagar är det kritiskt med god ventilation. Att installera en klimatanläggning för en större kontorslokal är en dyr historia. Men man kan spar stora pengar på att först investera i god fönsterventilation. Att helt enkelt öppna fönstret är en gammal metod men det finns betydligt mer högteknologiska lösningar. Det går till exempel att installera fönster med inbyggda motorer som sedan automatiskt reglerar luftinsläpp efter behov. Detta kan spara stora pengar i form av energibesparingar samt hjälper din personal att må bra genom att förbättra luftkvaliteten. Samtidigt behöver varken din personal eller lokalvårdare oroa sig för att reglera luftinsläppet manuellt vilket spar tid. En enklare lösning som för många mindre lokaler är helt tillräcklig är så kallade spaltventiler som din personal kan använda för att reglera luftinsläppet utan att behöva öppna fönstren.

När man gör sig redo för att göra stora investeringar i en kontorslokal oavsett om det rör sig om installation av klimatanläggning eller fasadrestaurering bör man först kontrollera om billigare restaureringar som till exempel nyare och modernare fönster inte kan ge en liknande effekt till ett mycket lägre pris.