Skinnjackan

Där var den! Johannas puls steg. Skinnjackan hon länge velat ha på fanns nu att köpa begagnad på nätet. Ett år tidigare hade hon sett jackan i en butik och fastnat för den direkt. Men den gången hade den varit för dyr. Nu låg skinnjackan ute till försäljning för en tredjedel av butikspriset. Jackan såg dessutom knappt ut vara använd. Bilderna fick Johanna att minnas kvaliteten i materialet och hur bra jackan satt på henne när hon testade den i butiken. Hon kände sig upprymd och kunde inte tänka på annat än hur mycket hon ville ha skinnjackan. Sen blev hon orolig:

Tänk om någon annan hinner köpa den före mig?

Hon visste att hon inte hade pengarna just nu. Tre dagar tidigare hade hon köpt ett par skor som var lite för dyra. När hon köpte skorna sa hon till sig själv att det var det sista inköpet hon skulle göra på minst en månad. Hade jag bara vetat att jackan skulle komma upp hade jag väntat med skorna. Men gjort var gjort. Hur skulle hon få ihop pengar? Lönen var två veckor bort och då hade säkert någon annan redan köpt jackan. En person som inte uppskattar och förtjänar jackan lika mycket som jag gör.

Johanna kom att tänka på hennes väninna som ett halvår tidigare hade saknat pengar till en resa. Biljetterna var köpta och hotellet bokat när väninnans häst råkade ut för en olycka. Självrisken och veterinärkostnader som inte täcktes av försäkringen hade ätit upp hela väninnans resebudget. Väninnan hade då tagit ett snabblån för att ha råd med resan. Efteråt hade väninnan talat väl om hur smidigt det var att låna och att hon redan nästa lön betalat tillbaka hela beloppet.

Johanna öppnade sin dator och sökte på snabblån. Vivus.se hade fått bra omdömen av tidigare kunder. Skulle hon ta sitt första lån? Hon tänkte på jackan och att hon enkelt kunde betala tillbaka när nästa lön kom. Hon såg på skärmen och kände frestelsen av att ansöka…

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån från Vivus betalas i regel ut redan trettio minuter efter att du kontaktat oss. Ansökan tar bara några minuter att göra. Det går att låna för att köpa kläder, resor, mobiltelefoner, möbler, datorer och allt annat möjligt. Vad du lånar till bestämmer du helt själv – vi frågar faktiskt inte ens vad du ska använda pengarna till.

Som ny kund får du låna upp till 5000 kr och avbetalningstiden bestäms individuellt. Skulle du vilja betala tillbaka hela beloppet tidigare än avtalat går det förstås bra.

Ansök om ett snabblån via vår hemsida. Du får svaret kort efteråt om du ansöker under våra öppettider.

Så här går det till:

En låneansökan är en enkel process. För att ansöka om ett snabblån behöver du:

  • Inneha ett svenskt personnummer
  • Vara minst 18 år gammal
  • Ha ett personligt konto i en svensk bank

För oss är det viktigt att du bara tar lån du har råd att betala tillbaka. Därför kommer vi alltid göra en kreditkontroll när du ansöker om ett snabblån.

Du som återkommande kund får låna belopp upp till 20 000 kr.

Låter det bra? Ansök i så fall om ett Vivus snabblån redan idag!