Vägen till en sund kropp går genom sömn och kost

Den här artikeln är sponsrad och skapad i samarbete med Bättre Nätter och Fitnessguru.

 

Du har redan hört det många gånger. Du ska äta och sova tillräckligt, men varför? I en ytterst hektisk vardag är det viktigare än någonsin förr, och i denna artikel kommer vi därför att titta närmare på vad som kan hända om du inte är observant på dessa områden.

 

Få 8 timmars sömn varje natt

Du ska sträva efter dessa timmar varje dygn, och det är inte utan anledning. När du sover, laddar du upp batterierna och då säger det sig själv att de behöver vara fulladdade för att du ska kunna prestera i skolan, på arbetet eller i familjelivet. Med det sagt är det inte enbart din energi som påverkas negativt om du har sömnbrist.

 

Om du inte får tillräckligt mycket sömn, kan det leda till livsstilssjukdomar, humörsvängningar, bristande koncentrationsförmåga och till och med nedsatt förbränning. Samtliga av dessa element påverkar din vardag, ditt liv samt din omgivning på ett negativt sätt och du behöver således försäkra dig om att du får tillräckligt med sömn. Utöver att du behöver sova tillräckligt många timmar, så ska du även sova gott. Du behöver en säng som passar din kropp och figur som hos Bättre Nätter. De är specialiserade på att ge människor bästa möjliga sömn, och är värda ett besök om du inte alltid känner att kroppen är på topp.

 

Den hälsosamma kosten ger överskott

Kosten har en liknande påverkan som din sömn. Om du får i dig rätt mängder av vitaminer, proteiner, kolhydrater och fett, så kan du se fram emot ett bättre humör och en betydligt mer stabil energi under dagens gång. Du behöver självklart få i dig olika beståndsdelar från den rätta kosten, då det även finns dåliga livsmedelskällor när det gäller fett och kolhydrater, men dem behöver vi troligtvis inte nämna.

 

Med rätt kost förebygger du bland annat livsstilssjukdomar såsom övervikt, diabetes samt hjärt- och kärlsjukdomar. Med rätt näringsämnen förstärker du även det allmänna immunförsvaret och ditt blodsocker hålls stabilt m.m.För att ro detta i land, bör du äta grönt, fullkornsprodukter och magert kött. Därutöver behöver du dricka rikligt med vatten och som nämnts ovan, ska du undvika vissa livsmedel som innehåller exempelvis mättat fett.


 

Med det sagt, så räcker det alltså inte med att bara få i sig alla rätta vitaminer och rätta mängder näringsämnen. Därför väljer många att besöka sidor som Fitnessguru, som har en uppsjö produkter som kan hjälpa dig mot en hälsosam livsstil och säkerställa att din kropp har alla nödvändiga byggstenar. Dessutom är sidan bra om du vill komma igång med en ännu mer aktiv livsstil, som precis som sömn och kost stärker ditt vardagliga välbefinnande.