Få överblick över dina finansieringsmöjligheter: 2 tips

Artikeln är skapad och betald i samarbete med den hemsida som nämns i artikeln.

 

Att låna pengar idag är inte samma sak som när man lånade pengar för blott 5 år sedan. Även om det kanske är samma floskler som används när det gäller finansieringsalternativ, är det långt ifrån samma service och tjänster man får när man skriver under ett låneavtal.

I denna artikel kommer vi in på hur 2 finansieringsformer och -typer har ändrats markant bara under de senaste åren. Läs vidare och bli klokare gällande dina möjligheter när det kommer till finansiering.

1. Reglering av snabblån 

En av de finansieringsformer man tidigare varit väldigt kritisk till är snabblånen. Även om det fortfarande inte kommer vara den billigaste lösningen, så kan man faktiskt nyttja just denna finansieringsform vid väldigt många tillfällen, då annat inte är möjligt eller optimalt. Analogin bakom detta är att de billiga snabblånen aldrig har samma kravspecifikationer som vanliga lån. Just därför är det en lånemodell man kan använda i situationer då konsumtionslån hos banken skulle bli för omständligt, och när man samtidigt inte kan hitta utrymme i sin privata budget till att klara sig utan en relativt blygsam kapitalinsättning. Du kan läsa mycket mer om de olika lånemöjligheterna avseende snabblån på arcadiafinans.se.

2. Rekordbilliga bolån  

En av de saker som idag är ganska osedvanliga i samband med finansiering eller när man tar lån, är att man för första gången på länge kan få lån till en rekordlåg ränta. Med ett lån med fast ränta på ända ner till 1 procent kan man nämligen få en lånemöjlighet, som gör många saker möjliga för dem som ska låna pengar till en ny bostad.

Dessutom har man idag även möjlighet att få ett hypotekslån som är amorteringsfrihet i upp till trettio år. Sådana möjligheter har aldrig varit möjliga förr, och har man en dröm om egen bostad men små lånemöjligheter kanske man faktiskt kan hitta en bra lösning trots allt. En av de saker man dock bör vara uppmärksam på när man väljer antingen en låg ränta eller amorteringsfrihet, är att man riskerar en sämre kurs. Och även om det rent faktiskt är en låg ränta, kan det bidra till att man blir tvungen att ta lånet till en markant lägre kurs – och i så fall kan det i slutändan göra detsamma om man tittar på de omkostnader som är kopplade till lånet. Så var alltid uppmärksam på den totala översikten innan du kastar dig ut i djungeln av nya attraktiva lånemöjligheter.