Filminspelningarna skedde i oktober och nu släpps resultatet.

Filminspelningarna skedde i oktober och nu släpps resultatet. Foto: ATG/Pressbild.

VIDEO: Tobbes hästar tar ton på teve: "Gläder mig att se"

Nya konster tack vare tekniken

SJÖRUP.

Den världskända hästartisten Tobbe Larsson har samarbetet med ATG i ett antal nya reklamfilmer. Hans fyrfotade kamrater får denna gången chansen att sjunga ut.

Av
André Kvist

Under några dagar i oktober fick Tobbe Larsson och hans hästar besök av filmteam och utrustning. Inspelningarna gjorde på initiativ av ATG som nu gör en storsatsning på ett antal reklamfilmer med sjungande hästar.

– Filmerna är gjorda med glimten i ögat och vi hoppas att tittarna blir glada av att se på hästar på det här nya sättet, säger Peter Dennbrink, marknadschef för hästspel på ATG, i ett pressmeddelande.

Efter att ha introducerat svenska folket till den Vinnie så har det nu blivit dags för fem nya stjärnor att ta plats. Larssons hästar Nicke, Freddy, Devin, Gazel och Casper sjunger allt från japanska superhiten Sukijaki till opera.

– Vi har många trogna fans runt om i Sverige, och det gläder mig att de ska få se mina hästar sjunga i ATG:s nya reklamfilmer, säger Tobbe Larsson.

Prickarna är inte flugor utan markörer för att sedan animera de sjungande munnarna på hästarna.

Prickarna är inte flugor utan markörer för att sedan animera de sjungande munnarna på hästarna. Foto: ATG/Pressbild

Hästartisten firar i år 20 år som hästartist och är är känd för sina spektakulära framträdanden tillsammans med sina hästar. Senast kunde publiken se dem uppträda på Sweden International Horse Show i Friends Arena.

Nu når man alltså ut till en bredare publik i dessa reklamfilmer. Arbetet har gjorts åt ATG av reklambyrån Åkestam Holst och produktionsbolaget Camp David. Allt som sker i filmerna är på riktigt, förutom de sjungande munnarna som animerats förstås.

Publicerad 11 December 2019 00:00