Fredriksson i samband med en konsert i tyska Köln 2011

Fredriksson i samband med en konsert i tyska Köln 2011 Foto: Ritzau Scanpix/Patrik Stollarz

Marie Fredriksson är död: "En helt unik musikant"

Drabbades av hjärntumör 2002

SVERIGE. Marie Fredriksson har avlidit. Musikartisten och världsstjärnan blev 61 år.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skriver managern Marie Dimberg i ett pressmeddelande.

Marie Fredriksson föddes 1958 i Östra Ljungby i Skåne. Hon är mest känd som sångare i Roxette. Tillsammans med Per Gessle tog hon världen med storm och blev ett av de mest framgångsrika svenska banden genom tiderna. Duon har sålt 75 miljoner album och toppat den amerikanska Billboardlistan inte mindre än fyra gånger

Per Gessle skriver följande i ett uttalande till TT:

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same”.

Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör 2002 men började framträda igen med Roxette 2010. Den folkkära artisten blev 61 år.

Marie Fredriksson blev 61 år.

Marie Fredriksson blev 61 år. Foto: Ritzau Scanpix/Tomas Oneberg

"Listen to your heart":

"Tro":

Publicerad 10 December 2019 13:05