Foto: Mostphotos.com

En tredjedel av hushållen utan TV4-kanaler

Bråk om avtal orsaken

SVERIGE. Hushåll som har sitt abonnemang hos Com Hem eller Boxer blev under natten till onsdagen utan TV4:s kanaler. Bakgrunden är en konflikt mellan Tele2 och TV4:s nya ägare Telia.

Avtalen är på väg att gå ut och enligt Tele2 har Telia inte velat förhandla på ett seriöst sätt.

– Vi vill att Sveriges konsumenter och våra kunder ska ha öppen tillgång till tv och film, oavsett vilken leverantör de har och på det sätt de själva vill – från en tv, surfplatta eller mobiltelefon. Telias motvilja att förhandla visar att de istället vill begränsa antalet konkurrenter och därmed minska kundernas valfrihet, säger Anders Nilsson, vd för Tele2-koncernen, i ett pressmeddelande.

Motparten menar dock att man har lämnat ett erbjudande.

– TV4 förhandlar inte i media, men har erbjudit en förlängning av avtalet till samma villkor som i dag. Detta för att undvika konflikt, säger Mathias Berg, operativ chef TV4 och C more, till TT.

Under tisdagen gick TV4 ut i media och meddelade att man erbjuder fortsatta sändningsrättigheter för Com Hem och Boxer kostnadsfritt över julen.

I ett pressmeddelande ifrågasätter Com Hem utspelet med rubriken "Är det verkligen en julklapp?"

"Detta är ingenting som på förhand har förhandlats fram eller ens kommunicerats till Com Hem. Men vi tar tacksamt emot julklappen om den visar sig innehålla det som våra kunder hela tiden efterfrågat för att kunna se TV4 på det sätt de själva vill, även efter jul".

Men någon ljusning i förhandlingarna blev det alltså inte. Sedan midnatt kan en tredjedel av landets hushåll inte längre se på TV4:s kanaler.

Publicerad 09 December 2019 00:00