Rikard och hans föräldrar hoppas att Kalle snart hittar hem igen.

Rikard och hans föräldrar hoppas att Kalle snart hittar hem igen. Foto: Privat

10 000 i hittelön till den som hittar Kalle i livet: "Vill bara ha hem honom"

Katten Kalle har varit försvunnen över tre månader

AXELTORP

. Rikard Persson och hans föräldrar hoppas fortfarande att katten Kalle som försvann den 19 augusti ska hitta hem igen. Förhoppningen är att hittelönen på 10 000 ska få fler att hålla ögonen öppna efter Kalle.

Av
Paola Nordgren

När Rikard Persson besökte sina föräldrar som bor utan för Näsum den 19 augusti berättade de att Kalle inte synts till på hela dagen.

– Jag sa då att något måste hänt honom. Mina föräldrar väntade dock hela kvällen utan att han dök upp. Vanligtvis brukar han vara ute på dagarna och inne på nätterna men även när han är ute kommer han hem med jämna mellanrum och hälsar och han har aldrig tidigare varit borta över natten, berättar Rikard Persson.

Han åkte ut för att leta längs vägarna om han eventuellt skulle ha blivit påkörd men syntes inte till. Sedan dess har de knackat dörr hos grannarna, satt upp lappar i området och gjort en efterlysning på sociala medier, utan resultat.

Foto: Privat

– Vi hoppas såklart fortfarande att han ska dyka upp. Både jag och mina föräldrar är väldigt fästa vid honom. Att vi satt en hög hittelön hoppas vi ska göra så att fler tar sig tid att leta i sina stängda utrymme om han skulle blivit instängd eller liknande. Vi är rädda att någon annan katt i området skrämt iväg honom som gör att han inte vågar komma hem igen. Vi vill bara ha hem honom.

Sedan efterlysningarna på sociala medier lades ut har familjen fått in några få tips men ingen av dessa har lett till att det är rätt katt som hittats.

– Kalle är chippad så vi ser ju om det är han och det är också det som avgör om vi betalar ut hittelönen såklart.. Det konstiga är att ingen i området som vi frågat har sett honom men någonstans måste han ju vara.

Publicerad 03 December 2019 07:30