Samtliga i personalen var sjuka och ledningen blev tvingade att hålla stängt.

Samtliga i personalen var sjuka och ledningen blev tvingade att hålla stängt. Foto: Mostphotos

Sjukdomsutbrott stängde daglig verksamhet

"Aldrig någonsin varit med om tidigare"

SIMRISHAMN.

Hela personalstyrkan sjukanmälde sig vilket stängde ner den dagliga verksamheten. Enhetschefen ska nu se över sjukfrånvaron och introducera vikarier i verksamheten.

Av
André Kvist

Det var fredagen den 8 november som en daglig verksamhet i Simrishamn tvingades hålla stängt. Strax innan öppningen klockan 08 på morgonen stod det klart att samtliga i personalstyrkan var sjuka.

– Vi har nog aldrig någonsin varit med om att alla i personal blivit sjuka samtidigt och vi gjorde ett aktivt val att stänga verksamheten den dagen, säger Margareta Engström, avdelningschef LSS och socialpsykiatri i Simrishamn.

Det ska inte röra sig om någon form av epidemi bland personalen, alla hade varit sjuka från och till under veckan med olika tillstånd. Att hålla öppet var uteslutet och innebar samtidigt att man upptäckte att det behövs fler resurser som kan backa upp.

Enhetschefen ska nu titta över sjukfrånvaron och introducera nya vikarier i verksamheten. Margareta Engström säger att andra verksamheter kan framöver träda in om något liknande händer igen.

– Detta var en olycklig omständighet och vi har anmält det som en avvikelse. Att en sådan situation skulle uppstå igen känns osannolikt, men för att ha beredskap så har vi planerat för introduktion av två personal från annan daglig verksamhet som kan stötta upp.

Den dagliga verksamheten är veckan därpå åter öppen igen och en plan håller på att utarbetas.

Publicerad 13 November 2019 09:40