Numera är det bilfritt utanför Alexander Ahlströms Ica Nära-butik i Limhamn.

Numera är det bilfritt utanför Alexander Ahlströms Ica Nära-butik i Limhamn. Foto: Privat

Nya p-reglerna slår hårt mot Ica-handlare

"Jag har tappat kunder och omsättning"

LIMHAMN.

För Icahandlare Alexander Ahlström har de nya parkeringsbestämmelserna i Limhamn inneburit minskat kundflöde och minskad omsättning. "Mitt läge här var en fyra av fem. Nu är det en tvåa", säger han.

Av
Markus Celander

Ica Nära i Limhamn ligger vid Västra Bernadottesgatan, vid det blåa höghuset. Bra läge, menar Alexander Ahlström. Eller rättare sagt, det var ett bra läge, tills Malmö stad nyligen införde parkeringsavgifter dygnet runt över hela Limhamn, samt p-förbud på bland annat ena sidan av Västra Bernadottesgatan.

– Och på min sida av gatan har halva gatan blivit hyrcykelparkering. Ja, och de p-platser för bilar som är kvar är ju betalparkering då. Tre fjärdedelar av p-platserna här utanför har försvunnit, säger han.

Läget är det absolut viktigaste konkurrensmedlet för en liten butik som Ica Nära, menar Alexander Ahlström.

– Kunderna vill komma snabbt in och snabbt ut. Till största delen är mina kunder seniorer och bilburna komplementskunder, och det är den senare gruppen jag förlorat nu. De vill inte fibbla med en parkeringsapp eller gå 300 meter till närmsta parkeringsautomat.

Konsekvensen har blivit färre kunder och minskad omsättning, förklarar Alexander Ahlström. Han har varit i kontakt med trafikregleringen på Malmö stad.

– Där säger de bara att "nu kan bilburna kunder oftast räkna med att hitta en plats nära butiken", säger Alexander Ahlström.

Lokaltidningen Limhamn har utan framgång sökt ansvariga på Malmö stad för kommentar.

Publicerad 13 November 2019 09:46