140 bilinbrott har skett på Center Syds parkeringar mellan årsskiftet och fram till och med den 31 oktober. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

140 bilinbrott har skett på Center Syds parkeringar mellan årsskiftet och fram till och med den 31 oktober. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: John Nordh

Ökad bevakning på Center Syd inför julhandeln

140 bilinbrott sedan årsskiftet

LÖDDEKÖPINGE.

Polisen har nått en framgång i utredningen av det senaste årets många bilinbrott på Center Syd då man har lyckats gripa tre personer. Men inför den stundade julhandeln ökar både polisen och Center Syd ändå sin bevakning utanför köpcentret.

Av
John Nordh Sanna Hjalmarsson

Det är dystra siffror som kommunpolisen Michael Rydberg presenterar. Från årsskiftet fram till och med den 31 oktober skedde det 140 bilinbrott. Bara på parkeringarna runt Center Syd.

Men polisen har gjort en framgång i utredningen. Förra tisdagen greps tre personer, 15, 18 och 20 år gamla och alla hemmahörande i Skåne.

– Det var vid 13-tiden som vi larmades till Center Syd med anledning av ett bilinbrott. De tre personerna anträffades i en bil i området och kan utifrån vissa beslag som gjorts sättas i samband med inbrottet, berättar Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Personerna är inte frihetsberövade men fortfarande misstänkta för bilinbrottet. Huruvida de tre kan kopplas till flera av den senaste tidens bilinbrott är dock oklart.

– Oavsett är det en framgång att vi lyckats få tag på dessa tre. Sen får vi se vad det leder till, säger Michael Rydberg.

Förra torsdagen höll polisen ett möte med Center Syds ledning. Det bestämdes då att bevakningen av parkeringarna ska öka inför den stundande julhandeln. Polisen ska ha ökad närvaro och väktare ska röra sig mer frekvent på parkeringarna.

– Vi samverkar på ett bra sätt och det tänker vi fortsätta med, säger Michael Rydberg.

Publicerad 12 November 2019 10:56