Flera rån i Lund under helgen.

Flera rån i Lund under helgen. Foto: Adobe Stock

Flera rån i Lund – maskerade gärningsmän hotade och slog

Kniv användes i Genarp

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Under helgen har flera personer rånats i Lund. Under fredagen den 8 november var polisen först på plats på Skomakaregatan där fyra okända gärningsmän ska ha tvingat två 18-åringar att följa med till en bankomat där de fick ta upp pengar som sedan stals. Hot uttalades om att de skulle sökas upp om de larmade polis.

En dryg timme senare, vid halv åtta på kvällen, var polispatrull och hundpatrull på plats i Genarp där en grupp ungdomar rånats utanför fritidsgården. En grupp maskerade rånare, som var sex eller sju, tvingade till sig mobiltelefoner och bankkort av ungdomar. Hundpatrull spårade på platsen och hittade en av telefonerna. Rånarna ska enligt uppgift hotat med kniv och även haft ett pistolliknande föremål framme.

När fredag övergick till lördag blev två personer rånade av en grupp maskerade gärningsmän. En av rånofferna försökte springa från platsen men hanns ifatt av gänget som tvingade till sig en telefon och bankkort. I samband med rånet ska slag ha utdelats.

På lördagen fortsatte rånen. Den här gången var det två killar som gick på Stora Fiskaregatan som blev rånade. De fördes till sidan av maskerade gärningsmän som hotar med våld. Gärningsmännen får med sig telefoner, kläder, en flaska läsk och kontanter.

Publicerad 11 November 2019 10:09