Erduan Hiseni och Tiffany Kvist med dottern Aurela blir nya boende i Errarp.

Erduan Hiseni och Tiffany Kvist med dottern Aurela blir nya boende i Errarp. "Det är ett nytt område som känns bra med mycket barn och lekplatser", säger de. Foto: Martin Wingren

Här lyfts deras nya hem på plats

Tredje etappen Bo klok-hus förbereds för inflytt

ERRARP. Tredje etappen Bo klok-hus håller på att ta plats i det framväxande bostadsområdet i Errarp. Förväntansfulla husköpare var på plats för att se när husmodulerna lyftes på plats.

Av
Martin Wingren

Elva radhus och åtta kedjehus i Boklok Kajen lyfts på plats med kran. Blivande Errarpsbor var på plats för att få en första titt på sina hus, innan inflyttning i april nästa år.

– Alla etapper har sålt väldigt bra, Vi har bara några hus kvar i fjärde etappen, Boklok Piren. Det är ett område med närhet till naturen och havet och även centrum och det lockar många barnfamiljer, säger Jessica Hallberg som är projektledare.

Husen kommer på lastbil och det mesta är färdigt från fabrik.

– Husen är klara invändigt och det återstår bara att dra in ledningar och saker som trappa och räcken, säger platschefen Thomas Folkell.

Här lyfts en husmodul på plats. Två hus om dagen står klara.

Här lyfts en husmodul på plats. Två hus om dagen står klara. Foto: Martin Wingren

Några som valt att komma till visningen är Tiffany Kvis och Erduan Hiseni som köpt ett kedjehus och flyttar från hyresrätten inne i Ängelholm.

– Vi köpte först en lägenhet här men så såg vi att det skulle byggas hus. Vi tycker om att det är nyproduktion och ett bra pris. Det är härligt att bli inbjuden till att få se husen lyftas på plats, att få vara med i hela processen, säger de och fortsätter:

– Det är ett nytt område som känns bra, här blir många barn, det finns lekplatser och det kommer att gå bussar. Det var inte längesedan det bara var en åker, det har gått fort här ute.

Att bjuda in blivande boende tror projektledaren skapar gemenskap i området redan från början.

– Vi har haft montagevisningar tidigare och det roliga är att grannarna får en möjlighet att träffas tidigt, säger Jessica Hallberg.

Thomas Folkell är platschef på Boklok i Errarp.

Thomas Folkell är platschef på Boklok i Errarp. Foto: Martin Wingren

Tredje etappen

Boklok Kajen är tredje etappen med 19 hus, varav 11 radhus och åtta kedjehus, fem rum och kök på 117 kvadratmeter. Fjärde och sista etappen är Boklok Piren med 27 stycken kedje- och radhus i samma storlek som Kajen. Inflyttning i denna etapp är hösten 2020.

Publicerad 09 November 2019 00:00