Svensk polis har samarbetat med polsk polis när de slagit till mot ligan som stjäl fordon.

Svensk polis har samarbetat med polsk polis när de slagit till mot ligan som stjäl fordon. Foto: Adobe stock

Elva frihetsberövade för bilstölder – utländsk liga uppnystad

Bilar har stulits i Sverige och fraktats till Polen

SKÅNE.

Elva personer har frihetsberövats efter internationellt polissamarbete. Det rör sig om en kriminell gruppering som stulit framförallt bilar av märkena Mazda och Toyota i Sverige och fört fordonen till Polen.

Av
Felix Alnemark

Gripanden har skett i båda länderna skriver Polisen i nordvästra Skåne på Facebook. Två personer greps i Åstorp respektive Malmö efter europeiska arresteringsordrar.

En tredje person greps i närheten av Ängelholm misstänkt för stöld av bil och förberedelse till stöld av bil. Den personen är inte begärd utlämnad till Polen.

De gripna ingår i ett kriminellt nätverk som framförallt siktat in sig på att stjäla bilar av märkena Mazda och Toyota. Efter att bilarna förts till Polen har de "omidentifierats" eller plockats isär för att säljas vidare i delar.

Både svensk och polsk polis har samarbetat med Europol. Sammanlagt har fem stulna bilar beslagtagits tillsammans med falska chassinummerdekaler, svenska registreringsskyltar, verktyg för märkesförfalskning, störningsutrustning för mobiltelefoni, bilreservdelar och elektronisk utrustning för biltillgrepp.

Publicerad 08 November 2019 12:05