Lindri har varit en butik dit folk

Lindri har varit en butik dit folk "bara kommit för att prata". Nu sörjer både personal och kunder butikens upphörande. Foto: Adobe Stock/Genrebild

Kommunens sista klädbutik stänger: "En stor sorg"

Oklart vem som tar över lokalen

SVEDALA. En epok går ur tiden. Vid månadsskiftet stänger Lindri för gott, vilket innebär att Svedalaborna får söka sig till andra orter när det ska inhandlas nya klädesplagg.

Av
Wilhelm Nilsson

Under en tidsperiod över 41 år har Lindri huserat på Storgatan. Nu lider eran mot sitt slut. Den sista oktober lämnar butikskedjan lokalen för gott efter att försäljningen har stannat av. Ett beslut som har tagits av Lindris ledningsgrupp.

– Det är mycket ledsamt. En stor sorg för oss alla, för såväl kunder som personal. Folk kommer förbi med tackkort och choklad, och tycker det är jättetråkigt att vi stänger, säger Kristina Sundqivst, som har drivit butiken i 21 år.

Kristina Sundqvist förklarar att butiken har varit som en social verksamhet.

– Många har kommit hit bara för att prata och ha det trevligt.

Framtiden är oviss, både för Kristina Sundqvist och lokalen. Enligt Sydsvenskan uppger fastighetsägaren, Niklas Kjellerup på Kjellerups fastighetsförvaltning, att intresset för att överta lokalen "minst sagt har varit svalt".

När Lindri bommar igen finns det inga klädbutiker kvar i Svedala.

Publicerad 23 October 2019 11:31