Måndagens träningpass sammanfattades som

Måndagens träningpass sammanfattades som "jätteroligt" av de aktiva. Foto: Daniel Isaksson

De satsar på gratis golfträning

Vill skapa en meningsfull sysselsättning för pensionärer

LÖDDEKÖPINGE. Lödde Indoor Golf vill bli en samlingspunkt för golfintresserade pensionärer. Med gratis träningspass hoppas de kunna bidra till både glädje och gemenskap.

Av
Matilda Sädås

Lödde Indoor Golf har startat gratis gruppträning för pensionärer. Med initiativet vill företaget ge äldre i närområdet ett roligt sammanhang och samtidigt använda sina resurser på bästa sätt.

– Vi bestämde oss för att dra igång de här träningstillfällena för att nyttja våra lokaler till fullo och göra lite samhällsnytta, säger Emil Hygrell, en av ägarna till Lödde Indoor Golf.

Gruppträningarna riktar sig till personer över 65 år som har erfarenhet av golf sedan tidigare. Passen hålls av Marcus Forslund och arrangeras två gånger i veckan fram till mars nästa år.

– Marcus är utbildad PGA Pro med gedigen kunskap om golf. Han kommer att hålla i två träningstillfällen på måndagar och två på torsdagar. Till varje lektion kan max tolv personer anmäla sig, säger Emil Hygrell.

Vi vill efterlikna känslan av en fritidsgård – fast för pensionärer

För att ge så många som möjligt chansen att delta i passen öppnar anmälan till nästa träningstillfälle först när det föregående är klart. Det går alltså inte att boka upp sig flera veckor i förväg.

– För oss är det viktigt att de som vill delta i passen får chans till det. Att det krävs en viss erfarenhet av golf sedan tidigare är för att vi ska få till ett bra flöde under lektionerna, säger Emil Hygrell.

Varje träningstillfälle kommer ha en specifik inriktning med fokus på exempelvis chippar, svingspår och utslag. Arrangörerna vill även skapa en härlig atmosfär innan och efter passen som får deltagarna att vilja sitta ned för en kopp kaffe.

– Vi har aldrig provat någonting liknande förut. Vår förhoppning är att lokalerna ska bli en samlingspunkt för deltagarna där de kan känna glädje och gemenskap. Vi vill efterlikna känslan av en fritidsgård – fast för pensionärer, säger Emil Hygrell.

De första träningspassen hölls i veckan och intresset har varit stort redan från start.

– Direkt när jag la ut information om satsningen på nätet började telefonen att ringa med personer som ville boka in sig. Det känns såklart väldigt roligt, säger Emil Hygrell.

Det krävs full koncentration för att utföra övningen rätt.

Det krävs full koncentration för att utföra övningen rätt. Foto: Daniel Isaksson

Marcus Forslund som är PGA Pro instruerar en av deltagarna.

Marcus Forslund som är PGA Pro instruerar en av deltagarna. Foto: Daniel Isaksson

Publicerad 23 October 2019 07:00