Caroline Ankarklint med dottern Johanna.

Caroline Ankarklint med dottern Johanna. Foto: Privat

Tredje gången gillt för Julhjälpen: "Vi får så mycket tillbaka"

Systrarna Caroline och Charlotte hjälper behövande familjer inför jul

SKURUP/YSTAD/SVEDALA.

Snart öppnar Julhjälpen i Skurup och Ystad med omnejd för ansökningar. Det är tredje året som systrarna Caroline och Charlotte engagerar sig i Julhjälpen, varsin nyfödd till trots.

Av
Emma Brännman

Den 1 november öppnar Julhjälpen i Skurup och Ystad med omnejd för ansökningar. I fjol fick 25 familjer, varav 48 barn och 31 vuxna, hjälp genom systrarna Caroline Ankarklints och Charlotte Cardells julhjälp till behövande. Det är tredje året som de samordnar Julhjälpen.

– Upplägget är ungefär som tidigare år, med den skillnaden att vi inte har möjlighet att ta emot begagnade saker i lika stor utsträckning som tidigare. Vi har båda fått varsin liten bebis och har helt enkelt inte tid att gå igenom allting. Folk har varit jättegulliga och velat skänka saker men i år får vi prioritera det nödvändigaste, säger Caroline Ankarklint.

Framförallt är det pengar och presentkort till mat samt julklappar till barnen som behövs. Systrarna är mer än tacksamma för bidrag både från privatpersoner och från företag som kan tänka sig att sponsra Julhjälpen. Julhjälpen i Skurup och Ystad med omnejd vänder sig precis som namnet antyder till människor i Skurup och Ystad, där systrarna är bosatta, och närliggande orter.

– Till exempel finns ingen som administrerar Julhjälpen i Svedala så därför riktar vi oss även dit lite mer i år. Samtidigt har vi nära samarbeten med Julhjälpen i Trelleborg och Malmö och hjälps åt där det behövs, säger Caroline Ankarklint.

Caroline Ankarklint och sonen Gabriel.

Caroline Ankarklint och sonen Gabriel. Arkivfoto: Emma Brännman

Eftersom de båda har blivit föräldrar på nytt var det inte självklart att fortsätta mej Julhjälpen i år.

– Vi hade tänkt ta en paus, men kan helt enkelt inte sluta. Det är fantastiskt roligt. Vi får så mycket tillbaka av de som blir hjälpta och det är enormt kul att träffa alla som bidrar till Julhjälpen, säger Caroline Ankarklint.

Fakta Julhjälpen

Behöver du hjälp? Gå med i Facebookgruppen "Julhjälpen i Skurup och Ystad med omnejd" och skriv ett privat meddelande. Det går också bra att maila till caroline.ankarklint@hotmail.com. Ansökningarna anonymiseras och läggs ut i gruppen så att andra kan bidra med det som behövs.

De som vill hjälpa gör precis som ovan.

Julhjälpen är en nationell organisation som finns på flera orter runt om i landet.

Publicerad 20 October 2019 07:00