Louise Nordahl är aktuell i tv-programmet

Louise Nordahl är aktuell i tv-programmet "Mumbo Jumbo". Här med kollegerna Christian Åkesson, Shanthi Rydwall-Menon och Daniel Norberg. Foto: TV4/Press

Louise Nordahl från Ängelholm åter aktuell i rutan

ÄNGELHOLM.

Louise Nordahl, bördig från Ängelholm, är aktuell i en ny säsong av Tv 4-programmet "Mumbo Jumbo". Där sätts hennes imitationskunskaper på prov i flera sketcher och musikvideor.

Av
Martin Wingren

Karriären rullar på för Louise Nordahl, som numera är bosatt i Stockholm. Allt tog fart när hennes parodier blev virala fenomen för fem år sedan och sedan dess har hon även gjort parodier på svensk välfärd. Förra hösten dök hon upp i tv-rutan i Tv 4:s program "Mumbo Jumbo", där säsong två nu är igång.

– Det känns jättekul att det blir en fortsättning, när vi började med detta så var det ett oskrivet papper. Vi fick prova oss fram och se vad som funkade i säsongen. Verkligen kul att få ett kvitto på att det vi gjorde var bra, säger Louise Nordahl och fortsätter:

– Väldigt utvecklande att arbeta med programmet, jag har vuxit i min roll som imitatör och skådespelare och kommit mina kolleger väldigt nära, det är mer av en livsstil än jobb.

Louise Nordahl, från Ängelholm, är tv-aktuell.

Louise Nordahl, från Ängelholm, är tv-aktuell. Foto: Privat

Louise Nordahl har påbörjade studier till socionom som nu satts på paus i och med att humor-karriären tagit fart.

– Det hänger lite på hur man lyckas hänga sig kvar i denna bransch. Jag jobbade faktiskt inom omsorgen i Ängelholm förr och drömde om att driva ett eget boende. Helst av allt vill jag fortsätta inom skådespeleriet och humor. Jag har jobbat heltid under hela hösten och har en del pitchar på gång men det är inte spikat vad som händer härnäst. Ena dagen är man inne, nästa dag ute och det är stor konkurrens. Skönt att det finns en plan B om erbjudandena skulle sina, säger hon.

Karriären har dock tagit fart på nytt sedan Tv 4 plockade upp henne, berättar Louise Nordahl. Under sommaren har hon även synts i program som "Fångarna på fortet".

När nya säsongen av "Mumbo Jumbo" drar igång blir det åter dags för Louise Nordahl att ta sig an imitationer.

– Skåningar ligger nära till hands. Anna Anka är en favorit, det är härligt att vara så frispråkig ibland. Det som kan vara mer utmanande är när man ska göra killar. Där är inte min röst riktigt anpassad för att det ska låta likt, där får man jobba mer med andra attribut kroppsspråk.

Hennes mest sedda klipp är de om den svenska välfärden. Där hon kan kombinera humor med att föra fram ett budskap, berättar Louise Nordahl.

– Där har man en möjlighet att föra fram mer seriöst budskap också. Men jag försöker att vara försiktig med att tycka själv och mer driva med folks förutfattade meningar och samhällsklimatet snarare än mina personliga åsikter. Då kan slå åt alla håll, det är viktigt att det inte blir för ensidigt när man gör parodier. Och framför allt bjuda på sig själv ska man göra.

Publicerad 20 October 2019 00:00