Hade kokaingömma värd en miljon kronor – döms till ungdomsvård

Kvinnan nekar till brott

STAFFANSTORP. När polisens spanare slog till hittades ett stort parti kokain och flera vapen. En 17-åring och hans 22-åriga flickvän döms nu av tingsrätten.

Polisen misstänkte att 17-åringen langade kokain och spanade på paret när de körde omkring i Staffanstorp. Vid ett tillfälle sågs 17-åringen hämta något från en parkerad bil, vilket fick spanarna att slå till.

I den parkerade bilen hittades kokain, ett hagelgevär, två revolvrar och hundratals patroner. Vid en husrannsakan i en bostad hittades ytterligare narkotika. Totalt rör det sig om 890 gram kokain av hög renhetsgrad som beräknas vara värt närmare en miljon kronor.

Den unge mannen döms för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Med hänsyn till hans låga ålder stannar påföljden vid två års sluten ungdomsvård. 17-åringen är sedan tidigare är dömd för ett annat grovt narkotikabrott.

Den 22-åriga flickvännen får fyra års fängelse för grovt narkotikabrott. Kvinnan har hela tiden nekat till brott och uppger att hon inte kände till vare sig narkotikan eller vapnen.

Publicerad 16 October 2019 11:37