Kassören anklagas för att ha fört över 70 000 av föreningens medel till ett utländskt bankkonto.

Kassören anklagas för att ha fört över 70 000 av föreningens medel till ett utländskt bankkonto. Foto: Adobe Stock

Kassör förde över 70 000 från föreningens konto utan tillstånd – anmäls för brott

Uppgav att ordförandens mejl blivit hackad

VELLINGE. En kassör i en av kommunens föreningar anmäls för trolöshet mot huvudman. Detta efter att kassören fört över en stor summa av föreningens pengar till ett utländskt konto, utan styrelsens medgivande.

Det var i mars i år som kassören förde över 6830 euro till ett bankkonto tillhörande ett utländskt företag. När ordförande konfronterade kassören om transaktionen uppgav kassören att pengarna var avsedda till den nya hemsida som styrelsen diskuterat under ett möte.

Något beslut om att anlita en firma för att göra hemsidan togs dock aldrig på mötet, vilket fick ordföranden att undra varför kassören beställt tjänsten på eget bevåg.

Enligt polisanmälan ska kassören en tid efter mötet fått ett mejl från vad hen trott varit ordförande med instruktioner att beställa tjänsten och föra över pengar på det angivna kontot.

Om mejlet inte kom från ordföranden måste hens mejl ha blivit kapad av någon som utgivit sig för att vara ordföranden, menar kassören.

Då ordföranden aldrig skickat något mejl och då det inte bevisats att mejlen hackats anmäls nu kassören för trolöshet mot huvudman.

Publicerad 10 October 2019 11:01