Hammershus på Bornholm.

Hammershus på Bornholm. Foto: Semko Balcerski/Destination Bornholm.

Bornholm utnämnd till näst bästa semesterö i Europa

"En dansk hemlighet sett ur ett globalt perspektiv – i alla fall fram till nu"

BORNHOLM.

Den danska ön Bornholm seglar upp till en andraplats när resemagasinet Condé Nast Traveller listar Europas bästa semesteröar. Över en halv miljon läsare har röstat och endast kroatiska ön Hvar kom före.

Av
André Kvist

Besökarna ökar och allt fler tar färjan över till Bornholm. Nu visar det sig även att Bornholm har ett fint internationellt rykte. När 600 000 personer röstade fram Europas bästa semesteröar i magasinet Condé Nast Treveller kom man före öar som Kreta, Sicilien och Mallorca.

Bornholm som fått smeknamnet "solskensön" har gjort sig ett namn för sin vackra natur med vita stränder, klippformationer och det faktum att den är så cykelvänlig. Magasinet poängterar också den hantverkskunskap med glas och keramik som lever vidare här.

– När läsarna har valt Bornholm före öar som är mycket mer kända globalt handlar det om att resenärer idag söker okända pärlor och oupptäckta destinationer. Och här är Bornholm en dansk hemlighet sett ur ett globalt perspektiv – i alla fall fram till nu, säger PR- och pressmedarbetaren Kathrine Simonsen från VisitDenmark, i en kommentar.

– Bornholm har också allt det som resande efterfrågar – vacker och omväxlande natur, vidunderlig mat och en autentisk upplevelse.

Kamelhovederne är en mäktig klippformation.

Kamelhovederne är en mäktig klippformation. Foto: Semko Balcerski/Destination Bornholm.

Fakta

Condé Nast Traveller-läsarnas tio i topp:

1. Hvar, Kroatien

2. Bornholm, Danmark

3. Mykonos, Grekland

4. Paros, Grekland

5. Kreta, Grekland

6. Sicilien, Italien

7. Sardinien, Italien

8. Ibiza, Spanien

9. Mallorca, Spanien

10. Korsika, Frankrike

Publicerad 08 October 2019 00:00